A fost dezvelită placa comemorativă „Ina Popescu”

0
92

La data de 23 octombrie, vicepreședintele raionului Soroca dna Svetlana Paunescu, împreună cu angajați din cadrul Aparatului Președintelui raionului și consilieri raionali, au participat la ceremonia de dezvelire și sfințire a plăcii comemorative în memoria doamnei Ina Popescu la Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul de Sănătate Soroca Nouă ”Ina Popescu”.

Doamna Ina Popescu și-a consacrat viața unei din cele mai nobile profesii – de medic. Pe parcursul a 20 de ani a fost în slijba cetățenilor. În anul 2016 a fost implicată direct și a contribuit la fondarea IMSP Centrul de Sănătate Soroca Nouă, pe care a condus-o cu responsabilitate enormă și profesionism marcant.

În mesajul său de condoleanțe, dna Svetlana Paunescu a menționat, că: ”Doamna Ina Popescu va rămâne în memoria noastră drept un medic profesionist și devotat, un om cu suflet mare, de o rară înțelepciune și cumsecădenie. Noi cu toții trebuie să-i purtăm vie amintirea celei ce s-a dăruit și implicat pentru dezvoltarea Centrului de Sănătate”.

Ex-șefa Centrului de Sănătate, în seara de vineri, 23 octombrie 2020, ora 18.00 a pierdut lupta cu noul coronavirus, după o săptămână, unde la locul de serviciu, împreună cu alți colegi, a fost testată pozitiv cu COVID-19 și internată în spital.

Înveșnicirea memoriei doamnei Ina Popescu prin atribuirea IMSP Centrul de Sănătate Soroca Nouă, numelui ”Ina Popescu”, aprobat prin Decizia nr. 1/17 la ședința Consiliului raional Soroca din 11.02.2021, are un impact moral și educațional pentru întreaga comunitate.

PUBLICITATE