Polițiștii, carabinierii și polițiștii de frontieră, vor efectua patrulări în toată țara

0
1951

Ministerul Afacerilor Interne lansează Operațiunea de prevenire „Toamnă sigură!”.

Scopul principal al acestei operațiuni este îmbunătățirea timpului de reacție pe mai multe segmente privind prevenirea și descurajarea încălcărilor și infracțiunilor. Acțiunea constă în implicarea simultană a trei subdiviziuni ale Ministerului: colegii  din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General de Carabinieri și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră vor forma echipe mixte și vor munci împreună pentru siguranța oamenilor.

Polițiștii, carabinierii și polițiștii de frontieră, în echipe comune, vor fi prezenți și vizibili în toată țara, vor efectua patrulări în traficul rutier, vor monitoriza respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19 și vor asigura ordinea și securitatea publică pentru a preveni infracționalitatea – inclusiv cea transfrontalieră.

În plus, echipele mixte vor efectua patrulări cu diferite  autoturisme ale  subdiviziunilor MAI – indiferent  de tipul acțiunii în care vor fi implicate. Așa că să nu mire pe nimeni dacă o mașină a Poliției de Frontieră sau a Carabinierilor va fi parcată pe acostamentul drumului în scopul prevenirii accidentelor rutiere sau invers, polițiștii și carabinierii vor fi prezenți la hotarul țării în scopul asigurării securității transfrontaliere.

Ministerul Afacerilor Interne este instituția  structurilor cu diverse atribuții – toate acestea fiind orientate exclusiv în beneficiul siguranței cetățenilor.

PUBLICITATE