ASTĂZI POȘTAȘII DIN ÎNTREAGĂ LUME ÎȘI MARCHEAZĂ ZIUA PROFESIONALĂ

0
205

În fiecare an, pe 9 octombrie este sărbătorită Ziua Mondială a Poștei. Scopul marcării acestei zile este de a conștientiza rolul sectorului poștal în viața oamenilor și a societăților de afaceri, contribuția sa la dezvoltarea socială și economică a țărilor.

 De 10 ani, zi de zi, poștărița Mariana Conea din Țarigrad, r-nul Drochia aduce bucurie cum spune ea, satenilor ei. Are cel mai lung sector, c-am 700 de case. Se plînge doare de un lucru, ar vrea un transport.

MARIANA CONEA,POȘTAȘ: ”Eram tînără cautam de lucru, am vrut să fiu acasă, să nu plac departe și fiindcă era loc vacant, am venit. Prima dată a fost greu, nu știam lumea, dar pe urmă  m-am acomodat. Lucrez la oficiul poștal mai mult  de 10 ani. Am lucrat  vreo 6 ani, am stat în concediul de maternitate, fiindcă mi-a plăcut lucru, m-am  întors înapoi. Mi-e îmi place să aduc bucurie bătrîneilor care stau și mă așteaptă, așteaptă vești de la copii, pensia,indemnizațiile. Mă întîmpină frumos, unii mă servesc cu cafea și  bomboane. Ne vine greu, un transport macar de am avea, chiar și aceiași  bicicletă să fie. Dacă s-ar întoarce vremea înapoi, tot aș allege meseria de poștaș.”

La oficiul poștal din Țarigrad, r-nul Drochia activează 5 lucrători dintre care 3 poștași. În raionul Drochia sunt 116 angajați poștali, salariul mediul fiind de 3500 lei.

PUBLICITATE