Atenție! Escrocheriile pe internet, continuă!

0
218

Stimați cetățeni, IP Soroca atenționează despre apariția unui nou scenariu de escrocherie care are drept scop spargerea conturilor a deținătorilor de card.

De această dată, infractorii iau legătura cu deținătorii de carduri prin intermediul anunțurilor plasate pe site-uri de comercializare a bunurilor și pe rețelele de socializare ( #999_md#Facebook#Odnoklasniki, etc.).

Aceștia din start se arată interesați de bunul propus spre comercializare și cer ca bunul să fie trimis prin intermediul serviciilor poștale.

Ulterior, suspecții, sub pretextul că nu se pot apropia de a ridica bunul, din motiv că sunt #bolnavi_de_virusul_COVID-19, solicită victimelor date personale precum: numărul cardului, codul de securitate , parolele unice expediate prin SMS la numarul de telefon mobil al deținătorului de card, pentru a le achita bunul.

După ce primesc aceste informații de la deținătorul cardului, care nu bănuiește nimic, escrocii efectuează tranzacții frauduloase în numele titularului cardului.

#STIMAȚI_CETĂȚENI_ATENȚIE pentru orice transferuri de bani pe cardul D-voastră bancar, persoana care efectuează transferul are #nevoie_doar_de_numărul_cardului!

Dacă pentru efectuarea transferului, vi se cere codul PIN al cardului, număr de card, datele personale (IDNP) şi parolele recepționate prin SMS, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că aceștia sunt infractori!

Fiți vigilenți și protejați-vă banii și datele personale!

În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția la 112 și unitatea bancară.

PUBLICITATE