Ce am aflat nou astă vară?

0
237
Poza simbol


Vara și-a împletit cosițele aurii cu frunze ruginii și le-a prins în formă de coșuleț. În el a aruncat mere, prune, pere și multe altele bunătăți. Noi savurăm din dulceața toamnei, dar în memorie se mențin încă acele zile însorite și mângâieli a razelor. Ce au aflat nou pentru sine cititorii noștri?

Vicențiu Donica, locuitor al orașului Soroca, 41 de ani:

  • Sunt originar din Rezina. Aici, in Soroca, am venit cu soția pe când aveam ambii câte 20-21 de ani. În miezul verii am vizitat monumentul „Lumânarea Recunoștinței”, la care am muncit atunci, cu douăzeci de ani în urmă. Am lucrat acolo ca muncitor . Când venisem, era turnată doar temelia până la nivelul solului. Am muncit din greu, dar cu entuziasm. Eram tineri și înflăcărați. Apropo, Angela Prisacari, arhitectorul monumentului, este nănașa mea. Aici, în preajma monumentului, mi-au înflorit în suflet toate amintirile de cândva. Feciorul era mic, trăiam din greu, dar, totuși, eram fericiți. Uite așa, am trăit vara asta o revenire in trecut. A fost frumos.

Galina Mazniuc, bibliotecară, Liceul Teoretic „C. Stere”, Soroca:

  • Vara a fost pentru mine o delectare a sufletului și o comunicare amicală cu nepoțelele mele, Marinela, dar și Ruxanda. Am citit împreună cărți, am visat, ne-am bucurat. Apropo, in ziua de 7 septembrie am sărbătorit ziua de naștere a Ruxandei. A împlinit doisprezece ani. Este elevă în clasa a șasea la liceul „C. Stere”, unde lucrez și eu. Draga mea nepoată, să-ți fie calea vieții numai bucurii și dorințe realizate! Să ne fii sănătoșică, cuminte și stăruitoare, precum ai fost întotdeauna. La cuvintele de felicitare se alătură surioara ei Marinela, tatăl Ruslan, mama Ariadna, nanu Alexandru, nenea Roma, bunica Ana din Edineț.
    Vreau să ofer, din numele tuturor profesorilor și bibliotecarilor din liceu un mare „MULȚUMESC” colectivului „ZIARULUI NOSTRU” că săptămânal primim câte 15 exemplare de ziar cu noutăți proaspete și frumoase articole.

Adelina Belenco, membră a Consiliului local al tinerilor Roșietici, Florești:

  • Vara asta a fost cu dreptul pentru noi, membrii Consiliului local al tinerilor. În miez de vară, am pus umărul la amenajarea satului. Primăria a procurat vopsele și ustensile, iar noi am reînviat culorile terenului de joacă pentru copii din centrul satului. El a devenit și mai atractiv pentru copiii din sat, părinții și bunicii lor.
    În localitatea noastră sunt multe de făcut, iar entuziasmul și dorința de a face lucruri bune pentru comunitate avem. Conlucrăm cu Primăria satului și sperăm să nu fie ultima activitate de acest gen.

Eugenia Țurcanu, locuitoare a satului Antoneuca, Drochia:

  • Sunt de profesie învățătoare de clasele primari, educatoare. Toată viața am lucrat cu copiii. Vara aceasta mi-am bucurat sufletul cu nepoțelele mele scumpe care au stat la noi, bunicii, mai mult de o luna. Știți că am avut multe a învăța și deprinde de ele. Albinuțele bunicii, Polina și Catinca, au mers la munte, în România, împreună cu părinții lor, apoi au mas la noi și ne-au adus soarele în casă. Toți vecinii ne-au invidiat cu invidie albă că avem asemenea nepoate.

P.S.
Pentru data viitoare propun să dezbatem tema „Ce probleme întâmpină elevii de azi?”. Trimiteți mesaje la adresa: elena-spinei@mail.ru

PUBLICITATE