Soroceanul Alexandru Solovei – campion mondial la lupte greco-romane

0
824

Alexandru Solovei a cucerit medalia de aur la categoria de până la 71 de kilograme, la competiţia rezervată cadeţilor, desfăşurată în Budapesta, Ungaria. Astfel, sportivul sorocean, Alexandru Solovei a devenit campion mondial la lupte greco-romane. Luptătorul de 17 ani l-a învins în marea finală pe luptătorul din Iran, Alireza Morad Abdevali (2-1). În semifinală a trecut de bulgarul Dimitar Stoyanov Rachel (7-0). În pătrimi de finală, l-a învins pe kazacul Islam Yevloyev (3-1) și în optimile de finală a trecut de luptătorul din Estonia Georg Kristerson cu scorul de 4-0.

Cu această ocazie, sportivul a fost felicitat și de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu:

  • Dragă Alexandru, felicitări și mult succes în continuare! Victoria ta este dovada faptului că munca se răsplătește. Exemplul tău va inspira alți tineri să se avânte în competiția sportivă și să ducă demni numele țării noastre în lume. Îți mulțumim pentru efort, perseverență și pentru bucuria de a fi mândri de Moldova, – a scris Maia Sandu.

În rezultatul succeselor obținute Alexandru Solovei, ar putea obține titlul de Cetățean de onoare al comunei Vasilcău. La urmatoarea ședință a consiliului comunal va fi propus un proiect de decizie în care luptătorul va fi înaintat ca cetățean de onoare al comunei.

 Anterior Alexandru Solovei a cucerit și titlul de Campion European pe Cadeți. 

PUBLICITATE