Recunoștință celor care dăruiesc sănătate

0
184

Duminică, 20 iunie curent, Republica Moldova va consemna sărbătoarea profesională a oamenilor în ,,halate albe”. Ziua profesională a lucrătorului medical și a farmacistului instituită în anul 1994 prin decret prezidențial, ocupă un loc important în calendarul sărbătorilor profesionale.Cu acest prilej, sub egida Președintelui raionului Drochia, dlui Alexei VASILEAN, a avut loc un eveniment festiv dedicat lucrătorilor din domeniul medicinei și farmaceuticii din raionul Drochia.

Moderator al evenimentului, care s-a desfășurat la Casa de cultură raională Drochia, a fost dna Cristina ȚURCANU, șef, Direcția cultură, turism, tineret și sport Drochia.Cu cuvinte de laudă și cu un mesaj de felicitare adresat tuturor lucrătorilor din domeniu, Alexei VASILEAN a menționat că ,,munca medicului se bucură de o înaltă prețuire, căci medicul este cel care tratează nu doar boală, dar și sufletul celui suferind. Astăzi, sănătatea ne demonstrează că numai este atât de ușor să fie păstrată. Sănătatea înseamnă TOTUL! Suntem conștienți de importanța sistemuluii sanitar și suntem recunoscători celor care au rămas la datorie riscându-și viața lor și a familiilor lor”.

Sub tropote de aplauze, în semn de recunoștință și de apreciere pentru profesionalism, dăruire și abnegație în actul medical și cu prilejul Zilei lucrătorului medical și a farmacistului au fost decernate diplome lucrătorilor medicali din raionului Drochia.

Prezenți la eveniment: dna Emilia LOPATENCO, șef, IMSP Centrul de Sănătate Drochia ,,Anatolie Manziuc” și dl Iurie BABIN, șef, IMSP Spitalul raional Drochia ,,Nicolae Testemițeanu” i-au felicitat pe cei prezenţi în sală cu ocazia aniversării, exprimându-şi înalta consideraţie pentru munca depusă în sistemul medical, în lupta cu infecția COVID-19 și că au ales cea mai responsabilă și nobilă profesie.Evenimentul a continuat cu un concert festiv, în cadrul căruia au evoluat colectivele și artiștii autohtoni.

PUBLICITATE