Ședință de lucru cu participarea reprezentanților structurilor teritoriale din Soroca

0
319

În scopul asigurării ordinii și securității publice în sezonul estival 2021 în zonele de odihnă în masă a populației pe teritoriul raionului Soroca, în cadrul Palatului de Cultură Soroca a fost convocată ședința de lucru a reprezentanților Secției Situații Excepționale Soroca, Inspectoratului de Poliție Soroca, admimnistrația publică locală și proprietarii/arendașii bazinelor acvatice.

În cadrul ședinței, de către șeful adjunct al Secției Securitate Publică a IP Soroca, comisar Iurie Vasilachi, proprietarilor și arendașilor de bazine acvatice, le-au fost înainte recomandări privind excluderea factorilor generatori de incidente (îngrădirea bazinelor acvatice, instalarea panourilor informative de atenționare,etc) pentru prevenirea situațiilor de risc și cazurilor de înec.

În același context, a fost semnat Planul comun privind asigurarea ordinii și secuirității publice în zonele de odihnă în masă a populației (iunie-august 2021) pe teritoriul raionului Soroca.

Totodată, de către angajații Inspectoratului de Poliție Soroca de comun cu reprezentanții Direcției Situații Excepționale Soroca, pe parcursul perioadei estivale, zilnic vor fi organizate și desfășurate activități specifice de patrulare în adiacentul bazinelor acvatice din localitățile deservite, cu informarea cetăţenilor despre modalităţile de prevenire a cazurilor de înec.

Deci, așa cum vara este perioada în care cea mai eficientă soluție pentru a rezista împotriva căldurii este scăldatul. Majoritatea optează pentru această soluție, dar trebuie să știm că scăldatul presupune și riscuri.

Astfel, venim cu recomandări, pentru evitarea cazurilor de înec.

➡️Salvatorii îndeamnă cetăţenii să se scalde doar în bazinele acvatice special amenajate şi până la indicatoarele stabilite pe suprafaţa apei.

➡️Interzis este înotul cu obiecte improvizate şi săriturile în apă de la înălţimi periculoase.

➡️Cei care au în grijă copii, sunt îndemnați să nu îi lase de unii singuri către bazinele acvatice, pentru că în astfel de situații pericolul este și mai mare, iar în situații de criză, copiii nu pot să intervină, fără ajutorul maturilor.

➡️E bine de știut că scăldatul este periculos dacă persoana nu știe să înoate bine și merge la adânc, dacă are probleme de sănătate și dacă a consumat băuturi alcoolice.

#Recomandăm în orice situație de criză, să apelați după ajutor la numărul de urgență ☎️112.

Respectați normele de securitate la scăldat, astfel încât din sezonul estival să rămâneți doar cu amintiri frumoase!

PUBLICITATE