Regia Apă-Canal Soroca, în plină activitate

0
805

Administrația SA „Regia Apă-Canal Soroca” este în plin proces de lucru cu reprezentanții companiei SEURECA. Au fost prezentate 90% din informațiile solicitate și s-au organizat studii de relief a ariei de prestare a serviciului public de alimentare cu apă care cuprinde municipiul Soroca și satele din vecinătate, și studiul sistemului de canalizare din municipiul Soroca. Sunt depistate riscurile posibile, situația actuală a sistemului de canalizare și posibilități de extinderea acestuia.

Au fost analizate fosele septice existente și totalitatea componentelor devărsate în fose și sistemul de canalizare. În urma ploilor abundente au fost stabilite punctele roșii, unde din anumite motive se înregistrează blocări frecvente ale sistemului de canalizare.

Reamintim că compania SEURECA în baza contractului semnat va elabora Studiul de Fezabilitate pentru construcția stației de epurare în municipiul Soroca din cadrul Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” la care am aderat la inițiativa Doamnei Aliona Pilipețchi, a precizat Mihail Ojog, administratorul SA „Regia Apă-Canal Soroca”.

PUBLICITATE