Imunizarea populației a fost subiectul unei ședințe desfășurate la Drochia

0
34

În incinta Casei raionale de cultură a avut loc o ședință de lucru, la care au participat: președintele raionului Drochia, Alexei VASILEAN, vicepreședintele raionului Drochia, Ion DASCAL, șeful adjunct al Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, Larisa CELAC, primarii din localitățile raionului Drochia, reprezentanții serviciilor publice desconcentrate și descentralizate.

Tema discuției: Imunizarea populației raionului Drochia împotriva COVID-19. Ion MEDVEȚCHI, medic epidemiolog în cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca, subdiviziunea Drochia a prezentat situația epidemiologică curentă pe fiecare localitate în parte, menționând că organizarea procesului de imunizare lasă de dorit: „Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare, nu la capitolul refuzului populației de a se vaccina, dar la capacitatea factorilor de decizie de a aduce acest vaccin cât mai aproape de oameni, atât cât este posibil la moment”.

Valeriu PRODAN, coordonator Centrul de Sănătate Publică Soroca, subdiviziunea Drochia a subliniat că cel mai bun instrument pentru a opri răspândirea virusului este de a ne vaccina împotriva COVID-19, să nu lăsăm ca pandemia să evolueze și în fiecare zi să ne răpească oamenii dragi.Larisa CELAC, șef adjunct al Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat a punctat că vaccinarea este șansa noastră la viață, șansa noastră la o viață normală. P.S. Locuitorii raionului Drochia sunt îndemnați să se vaccineze, deoarece vaccinarea este singura soluție de a preîntâmpina infectarea și cea mai rapidă soluție de a reveni la normalitate.

PUBLICITATE