Trăim bucuria Învierii

0
367

La Drochia a avut loc ieri, 11 mai, festivalul pascal ,,Trăim bucuria Învierii”, organizat de către Direcția cultură, turism, tineret și sport Drochia în parteneriat cu Protopopiatul de Drochia. Organizatorii festivalului au felicitat și premiat cu diplome și premii bănești pe învingătorii Festivalului-concurs al obiceiurilor si cântecului pascal ,,Trăim bucuria Învierii”.

Evenimentul a avut loc în scuarul Catedralei ,,Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Drochia și este la prima ediție. Acest moment important a reușit să unească tradițiile și obiceiurile noastre pascale din raionul Drochia, cântecele de laudă aduse Mântuitorului Hristos de către ansamblurile folclorice fiind o adevărată bucurie sufletească. La eveniment au participat vicepreședintele raionului Drochia – Iurie OSTAVCIUC, primarul oraşului Drochia – Nina CERETEU, şef, Direcția cultură, turism, tineret și sport Drochia – Cristina ŢURCANU, Protoiereul – Pavel VULUȚĂ.

Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare din calendarul creștin. Iar odată cu organizarea acestui eveniment important au fost puse bazele unei puternice temelii, unui parteneriat dintre cultură și religie în scopul promovării tradițiilor și obiceiurilor creștine.

PUBLICITATE