Hai la teatru cu toată clasa!

0
213

Dacă nu puteți veni la teatru, vine teatrul la voi, iar sala de clasă se transformă în sală de spectacole! Direcția Învățământ Soroca în parteneriat cu Teatrul ,,Veniamin Apostol” au venit cu o invitație inedită către toți elevii din raion, dornici de a cunoaște arta dramatică. Joi şi vineri, 15 – 16.04.2021, elevi din clasele a VII-a, a VIII-a și a IX-a, din 11 instituții de învățământ, au vizionat spectacolul ,,La o margine de sat”, după Ion Druță, având spre final un dialog „on-line” cu echipa de actori talentați din studioul „Cortina”, precum şi cu domnul Petre Popa, director al Teatrului ,,Veniamin Apostol”.

         „Așadar, dacă avem dorință de frumos şi artă, reușim să pășim în lumea teatrului şi altfel. Întâlnirea dintre elevi şi echipa de actori ne încurajează să continuăm vizionarea de spectacole şi suntem în așteptarea următoarei propuneri.” – este mesajul transmis de Direcția Învățământ Soroca, șefă Angela Mușenco.

Printre spectatori au fost și elevii Gimnaziului „Dinastia Romanciuc”, Vadeni, care au vizionat spectacolul împreuna cu dna profesoară de limba și literatura română, Muntenu Svetlana: „Mulțumim pentru oportunitatea de a viziona această piesă de artă! Dacă nu este posibil, în aceste vremuri grele, de a merge la teatru, ne bucură faptul că teatrul poate veni la noi, chiar și on-line.”

„În artă rezultatul este vizibil peste ani, spunea Petre Popa în conversație cu elevii. În cei 10 ani de activitate am ajuns să vedem că suntem necesari. Dar actorul fără spectatori nu există. Această perioadă ne-a cam răzlețit. Mă bucur, pe de altă parte de comunicarea de azi, căci demult nu am mai fost prin satele menționate, chiar să revăd și personajele din această proză de Ion Druță care a devenit piesă de teatru… Sperăm să revenim pe scenă. Veniți la teatru!”

Echipa teatrului a răspuns la toate întrebările adresate de elevii curioși, ca la final să se ajungă și la concluzia că astfel de întâlniri culturale devin cele mai interesante, utile și memorabile lecții.

https://www.facebook.com/100025507397143/videos/852654248928147/

PUBLICITATE