Şerpoaica răpitoare de inimi,prinsă în pat cu preotul

0
1273

Renata are 44 de ani. Este unica la părinţi. De fapt de când se ştie neamul lor, fiecare generaţie dă numai un urmaş şi urmaşul acela este întotdeauna o fată. Trebuie să vă spun că mândru şi frumos li-i neamul. Şi mama, şi bunica, şi nepoata au pielea neagră şi privirea fierbinte. Poartă rochii croite pe corp şi sunt toate graţioase, necătând la încreţiturile de pe faţă, venite cu vârsta. În pofida vârstei, şi mama şi bunica se ţin foarte bine. Despre frumuseţea Renatei nici nu se discută.

Renata strică ordinea lucrurilor în neamul lor

Şi dacă mama, bunica, străbunica au avut parte de-o singură căsnicie, iată că Renata strică ordinea lucrurilor în neamul lor. La 16 ani l-a cunoscut pe Florin, un dansator foarte talentat cu care s-a căsătorit imediat după terminarea şcolii. Dar n-au conveţuit decât trei ani. S-au despărţit şi nimeni nu a ştiut motivul. După divorț a făcut admiterea la facultate. Acolo l-a întâlnit pe Pavel. Peste un an s-au căsătorit. Colegele o priveau cu admiraţie şi invidie, căci mândreţe de bărbat era acel Pavel. Cine ar fi crezut că relaţia lor va dura numai un an?! Şi după aceea Renata a hotărât să aştepte o altă dragoste. Dar cu cât şi-o dorea mai tare, cu atât mai greu se arăta ea. La 29 de ani a fugit cu un medic din alt raion în Rusia. Bărbatul era tată a trei copii. Peste doi ani femeia a revenit fără medic în orăşel. Intervenise soţia acestuia şi relaţia s-a încheiat. De îndată ce s-a întors acasă s-a implicat în câteva proiecte sociale şi, în scurt timp şi-a creat singură un ONG. Lucrurile au avansat rapid. Câştiga proiect după proiect. Fire evlavioasă reuşise să atragă în aceste proiecte foarte mulţi preoţi. Se avea de bine cu toţi şi făceau împreună lucruri frumoase pentru persoanele aflate în dificultate…

A patra căsătorie

Pe Nichita l-a cunoscut la autogară. A fost doar un schimb de priviri pe peron. Dar întâmplarea a făcut ca să aibă locurile alături în autocar. La început Renata era rece şi închisă. Nici bărbatul nu era în apele sale. Îl cutremurase situaţia a doi copii minori, lăsaţi după moartea tatălui să se descurce singuri, mama plecând la casa amantului într-un alt capăt de sat. Până la urmă au întrat în vorbă. La un moment dat s-au privit miraţi. Mergeau la aceiaşi întrunire! Bărbatul nu era frumos la faţă, dar era un munte de om cu corpul bine făcut şi a cucerit-o cu vorba lui aşezată şi privirile pătrunzătoare. Şi-ncet, încet, femeia care zdrobise atâtea inimi, peste câteva săptămâni i-a furat-o şi pe a lui Nichita. Tânărul era de-o vârstă cu dânsa şi nu fusese căsătorit niciodată. Pe lângă munca de inginer cadastral la primărie se implica în tot felul de proiecte. Avea simţul umorului şi asta îi plăcea Renatei. Şi, din nou, ochii ei negri s-au aprins mai tare. Fericită le spunea tuturor: „M-am căsătorit cu un bărbat pe care îl iubesc şi-l voi iubi mereu.” Nebun de dragoste, Nichita era gata să facă orice de dragul adoratei. Gătea, făcea curat, mergea la cumpărături. Au mers în multe excursii. A dus-o să vadă locuri impresionante din Spania şi Portugalia, unde muncise câțiva ani. În zilele de odihnă făceau plimbări cu bicicleta, mergeau la bazin. Mai pe scurt, profitau din plin de clipe frumoase. Îşi făceau din fiecare zi trăită o sărbătoare. Un lucru îi neliniştea. Aveau trei ani de când erau căsătoriţi şi dorinţa de a avea un copil nu se împlinea. După două avorturi spontane medicii i-au spus că şansele de a deveni mamă sunt minime. Femeia s-a împăcat cu gândul şi îşi vedea de ale sale.

Ziua în amiaza mare, prinsă în pat cu preotul

E important să vă spun că într-ale sale mai întra şi slăbiciunea pentru bărbaţi străini. Despre frumoasa Renata se vorbea prin orăşel că e foc şi pară în dragoste şi că demult l-a ispitit pe un preot cu care se iubesc în taină fără să le fie teamă de focul cel veşnic. Sub pretextul proiectelor sociale, zicea lumea, găsesc prilej pentru alinarea dorinţelor pătimaşe. Zvonurile ajunseseră până la urechile lui Nichita. „Nu pot să cred. O iubesc şi mă iubeşte. Noapte de noapte e lângă mine”, le răspundea bărbatul celora care încercau să-i spună asemenea lucruri. Cert e că presupusul preot era duhovnicul lui Nichita. Cum vă spuneam, Renata se împăcase cu gândul că nu va avea copii. Tot în timpul acela, surpriză! Femeia află că e însărcinată în 6 săptămâni. Nichita s-a cutremurat de fericire, a plâns de bucurie. Trăia cea mai frumoasă pagină din viaţa lui. O acoperea pe Renata cu sărutări, mulţumit că i-a surâs soarta şi la acest capitol, care părea închis. Admira cu mult drag orice bebeluş, arzând de nerăbdare să se vadă şi el tată. Dar fericirea şi bucuria n-au ţinut mult.
Venise o toamnă cumplită cu ploi reci. Nichita a plecat într-o scurtă deplasare în Polonia. S-a întors cu o zi mai devreme. Mânat de o putere neînţeleasă, bărbatul se grăbea acasă. Inima îi spunea ceva încă nelămurit, care în pragul casei avea să se lămurească. De necrezut! Ziua în amiaza mare, soţia lui făcea dragoste, cu cine credeţi? Cu preotul!!! În momentul când Nichita a apărut la uşa dormitorului întredeschisă, părintele, îngenuncheat în faţa ei, îi săruta gleznele, pântecul, apoi a luat-o în braţe şi a aşezat-o în pat. Odaia se legăna sub ochii celui venit pe neaşteptate la vederea acestei scene. Deşi era tulburat, Nichita a putut rosti pe un ton liniştit: „Părinte nu e bine ce văd!…” Un imbold niciodată întâlnit îi şoptea să fugă cât mai repede din această casă şi s-o uite pentru totdeauna pe pătimaşa răpitoare de inimi. În aceiaşi zi, fără prea multe explicații, bărbatul şi-a strâns lucrurile şi a plecat. La gară se întâlnise cu un prieten din cercul lor, care începu să-i înşire detalii despre aventurile Renatei. Nu vroia să ştie de când începuse povestea soţiei cu preotul şi nici al cui e copilul din pântece şi nici de alte aventuri. Cu ochii încrâncenaţi de tristeţe, a urcat în autobus şi a plecat să nu se mai întoarcă niciodată la femeia, care l-a înşelat cu atâta prefăcătorie de soţie iubitoare.

Fericirea îl găsește pe Nichita

Peste câteva luni Nichita s-a recăsătorit cu o fostă colegă de şcoală, căreia îi decedase soţul și care era mai mică cu cinci ani decât el. „Pe Renata am pierdut-o, dar am câştigat-o pe Ana, am câştigat o familie. La cei doi copii ai Anişoarei îl aşteptăm pe al nostru. Visul meu fericit s-a împlinit”, mi-a spus Nichita, adăugând: „Ce ţi-i scris în frunte ţi-i pus.” Peste doi ani de la întâlnirea noastră fericitului cuplu li s-au mai născut și doi gemeni. Copiii din prima căsnicie a Anișoarei sunt mari. Au respectiv 14 și 16 ani. Iar surioara și frățiorii gemeni au 8 și 6 ani. Nichita continuă să muncească la primărie, implicându-se în tot felul de proiecte sociale. Ana, soția lui, își îndeplinește obligațiunile de asistent social. Cât despre Renata ce să vă spun? După aventura descoperită de Nichita, s-a mai dat în dragoste cu un preot. Apoi a născut un băiat, care a murit la trei luni de la naștere. De trei ani e plecată în Irlanda. Nichita a rupt orice legătură cu ea și nici nu-l interesează ce face și cu ce se ocupă acolo.

Nina Neculce

PUBLICITATE