Droguri de 7 milioane de lei ridicate de polițiști. 6 persoane reținute printre care și un avocat.

0
207

A fost reținut un grup de persoane bănuite de punerea în circulație a drogurilor de tip ”marijuana” și ”PVP” pe teritoriul zonei de Nord a Republicii Moldova.Substanțele narcotice erau comercializate pe teritoriul mun. Bălți şi raionului Dondușeni. Membrii grupării au acționat în perioada lunilor ianuarie – martie 2021.

Polițiștii și procurorii au percheziționat domiciliile, depozitele și unitățile de transport a 8 figuranți, cu vârstele cuprinse între 23 și 62 de ani.

În urma perchezițiilor au fost ridicate diferite bunuri și obiecte ale infracțiunii. Este vorba despre 100 kg de marijuana fărămițată, 200 kg de plante de cânepă uscată, 5 aparate artizanale pentru consumul drogurilor, 7 telefoane mobile; 9 cartele SIM, 1500 de euro, 30 000 de lei MDL, 300 de dolari și materiale pentru ambalarea substanțelor narcotice.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală, conform art.166 Cod de Procedură Penală, 6 bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie, printre ei fiind și un avocat.Percheziții au fost petrecute și la doi angajați din cadrul a două Inspectorate de Poliție din nordul țării.

Valoarea drogurilor ridicate, pe piaţa neagră, constituie aproximativ 7 000 000 lei.

Reținerea a fost posibilă datorită intervenției angajaților Direcției Investigații ”Nord” a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Secției Urmărire Penală a Inspectoratului de Poliție Bălți, specialistul chinolog din același Inspectorat, SPIA al MAI și angajații BDS ”Scorpion” a UM-1003, sub conducerea procuraturii municipiului Bălți.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat ori au favorizat comiterea infracțiunilor.

PUBLICITATE