Ce i s-a întâmplat unui sorocean, în timp ce trecea frontiera?

0
229

Polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale de audiere și constatare pe faptul identificării semnelor vizibile de falsificare asupra trei documente.

Unul din aceste incidente a fost consemnat în punctul de trecere Sculeni. Aici s-a prezentat la controlul de frontieră un bărbat de 35 de ani, originar din raionul Soroca. Acesta se afla în calitate de pasager al rutei Moldova – Italia. În timpul identificării, tânărul a manifestat un comportament agitat, motiv pentru care s-a dispus efectuarea controlului suplimentar. În rezultat, s-a constatat că bărbatul deținea asupra sa un permis de conducere moldovenesc ce nu întrunește condițiile necesare unui act autentic. 


Audiat, bărbatul a declarat că și-a perfectat acest document contra sumei de 5.000 lei, prin intermediul unui conațional, după ce permisul de conducere original i-a fost ridicat. 

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează a fi supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1) și al.(2), Cod Penal  a Republicii Moldova.

PUBLICITATE