Cod roșu în cinci sate din Ocnița

0
95

De astăzi, 23 februarie, în cinci localități din raionul Ocnița a fost instituit Cod roșu de pericol pandemic. Potrivit deciziei din 22 februarie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Ocnița, măsurile au fost luate în legătură cu creșterea alarmantă a numărului cazurilor de infecții cu COVID-19 în raion. Doar în luna februarie, la Ocnița s-au înregistrat peste 300 de cazuri. Totodată, timp de o săptămână, în perioada 15-21 februarie, în localitățile raionului s-a înregistrat o creștere a morbidității cu peste 85%.

Astfel, în localitățile Lencăuți, Gîrbova, Bârlădeni, Verejeni și Sauca s-a instaurat cod roșu de alertă. Aici sunt înregistrate între 14 și 48 de cazuri active. În aceste localități, pentru o perioadă de 14 zile, se închid școlile, grădinițele și piețele.

Totodată, conform deciziei, Secția terapie din cadrul Spitalului raional Ocnița va fi reprofilată pentru pacienții cu COVID-19, iar piețele comerciale și agricole din orașele Ocnița și Otaci, precum și din toate localitățile raionului, vor fi închise până pe 9 martie, cu posibilitatea de prelungire a termenului. Și activitatea transportului urban de călători în orașul Ocnița, până la 4 martie, rămâne sistată.

Hotărârea CTESP Ocnița nr.29 din 22 februarie 2021

PUBLICITATE