Ambulanțe noi pentru substațile de asistență medicală urgentă din Soroca și Florești

0
180

21 de autosanitare de tip B au fost recent repartizate pe teritoriul țării. Acestea fac parte din cea de a doua tranșă a ambulanțelor din cele 168 de unități de transport sanitar, care urmează să ajungă în Republica Moldova pînă la finele anului 2021.

Pentru sporirea accesibilității populației la serviciile medicale de urgență și îmbunătățirea operativității deservirii solicitărilor, ambulanțele au fost distribuite în 16 Substații de Asistență Medicală Urgentă din mun. Chișinău și Bălți și din raioanele Briceni, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Sîngerei, Soroca, Cahul, Cantemir, Taraclia, Comrat și Ceadîr- Lunga.

Unităţile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel. Reînnoirea parcului auto al Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va asigura o mai mare operativitate a intervențiilor, condiții mai bune de acordare a asistenței medicale urgente și de transport asistat la etapa de prespital și o calitate sporită a serviciilor medicale prestate populației.

PUBLICITATE