Ce au depistat polițiștii de frontieră după ce au stopat un automobil?

0
67

Poliţiştii de frontieră au stopat un mijloc de transport, înmatriculat în Polonia, care avea revizia tehnică falsificată. Mai mult, s-a constatat că autoturismul este radiat din circulaţie de către autorităţile poloneze.  Incidentul a avut loc în data de 16 februarie, pe segmentul Soroca-Ţechinovca.

În timpul verificării actelor automobilul de model Renault Scenic, cu plăcuţe de înmatriculare poloneze, au apărut suspiciuni referitor la autenticitatea ștampilei aplicate în pașaportul tehnic privind revizia tehnică. Astfel, s-a recurs la verificări suplimentare în bazele de date internaţionale. Şoferul, de 41 de ani, a declarat că nu cunoaşte despre neregulile depistate, deoarece a achiziţionat automobilul cu câteva luni în urmă, de la un conaţional din or. Soroca.  Acesta l-a asigurat că toate actele sunt autentice.

Pe numele bărbatului a fost întocit un proces-verbal. În cazul în care va fi demonstrată vinovăţia, acesta riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. Mijlocul de transport a fost indisponibilizat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Soroca până la elucidarea tuturor circumstanțelor pe caz.

PUBLICITATE