Soroca și Drochia în dialog plastic

0
396

În sâmbăta din 23 ianuarie 2020, Galeria de Artă de pe lângă Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia a găzduit expoziția de artă decorativă și fotografie ,,Dialoguri plastice”, eveniment organizat de DCTTS, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă în parteneriat cu Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” or. Soroca.

Lucrările expuse aparțin studenților Colegiului de Arte ,,Nicolae Botgros”, printre ele și lucrările profesorului Nicolae Ciubotaru. În cadrul evenimentului invitații au avut parte de un concert de muzică academică prezentat de studenții colegiului. Clasa profesorilor: Tatiana Ruga, Nicolai Cebotari, Raisa Ciumac, Emilian Guțu, Aliona Colțova, Aliona Lisnic, Irina Rusnac.

„Evenimentul de astăzi este un prim pas spre crearea unor parteneriate cu mai multe instituții de cultură din orașul Soroca”, a afirmat în discursul său, Cristina Țurcanu, șefa Direcției, Cultură, Turism, Tineret și Sport. Cuvinte întărite și de către directorul colegiului din Soroca, Emilian Guțu: „Vă mulțumim pentru organizare și ospitalitate. Acest eveniment frumos a pus începuturile unor parteneriate de care are nevoie cultura, de care au nevoie oamenii. Într-un ceas bun!”

Gazda evenimentului, directorul Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă, Dumitru Postovan, a felicitat pe toți invitații cu prilejul evenimentului, venind cu cadouri sub formă de carte pentru oaspeții soroceni.

„O adevărată sărbătoare de culori și sunete!, spune cu încântare vizitatoarea Svetlana Pintea. O zi frumoasă de gerar încălzită de suflețelele rafinate ale studenților soroceni și ale dascălilor dumnealor de la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca. „Dialogurile plastice” ne-a creat tuturor celor prezenți o bună dispoziție. Sincere mulțumiri!”

Vicepreședintele raionului Drochia, Iurie Ostavciuc a îndemnat pe drochieni și pe oaspeții raionului să viziteze aceste expoziții și să devină consumatori de cultură, iar artiștilor le-a urat succese asigurând-i de toată susținerea.

Doritorii de a vizita expoziția sunt așteptați în perioada de 23 ianuarie – 23 februarie, la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă, or. Drochia.

Sursa: DCTTS Drochia  

PUBLICITATE