Care persoane vor primi asigurare medicală de la Guvern?

0
184

Veteranii de război şi participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl sunt asiguraţi medical de Guvern. Modificările în articolul 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală care prevăd ca acestor cetăţeni să le fie atribuit statutul de persoană asigurată de Guvern în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Acordarea sau suspendarea statutului este efectuată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în baza informaţiei oferite de organele administrativ-militare teritoriale.

Cheltuielile pentru încadrarea acestor categorii în sistemul AOAM vor fi acoperite din contul şi în limita transferurilor de la bugetul de stat pentru cetăţenii asiguraţi de Guvern.

O altă modificare operată în legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală şi care a intrat în vigoare la fel de la începutul acestui an se referă la includerea în lista pensionarilor asiguraţi de Guvern şi a cetăţenilor Republicii Moldova care domiciliază pe teritoriul ţării, dar primesc pensii din partea altor state.

PUBLICITATE