Detectoare de fum, instalate în mai multe locuințe din Racovăț

0
48

Locuințele mai multor bătrâni și familii cu mulți copii din satul Racovăț, raionul Soroca au fost dotate cu detectoare de fum. Pompierii și salvatorii din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca, au mers prin gospodării, pentru a le monta detectoarele, dar și pentru a le explica cum funcţionează şi care este rolul acestora.

Detectoarele funcționează pe bază de baterii și urmează să se declanşeze dacă în încăperi se emană fum, sau a izbucnit un incendiu. La sunetul detectorului, oamenii trebuie să părăsească încăperea şi să ceară ajutorul pompierilor. Totodată reprezentanții DSE Soroca, au împărțit mai multe pliante locuitorilor din Racovăț, cu informații privind regulile antiincendiare.

  •   Direcția Situații Excepționale mun. Soroca continuă Campania „O casăprotejată, o viață salvată”. Această Campanie a fost inițiată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în anul 2018, și are ca scop de a  minimaliza numărul de incendii și a cazurilor de intoxicare cu monoxid de carbon, emant de la sobe defecte sau instalații de încălzit. Anual pe teritoriul Republicii Moldova sunt înregistrate incendii soldate cu prejudicii materiale considerabile, persoane uşor şi grav rănite chiar şi decese. În cele mai multe cazuri în incendii decesele sunt din cauza fumului. Majoritatea cazurilor a survenit la persoanele surprinse în timpul somnului,însă acestea persoane ar fi putut fi salvate dacă locuinţa lor ar fi fost dotate cu detectoare autonome de fum. Este de menționat faptul că de  către Consiliul Raional Soroca au fost achiziționate 300 detectoare autonome de fum, care vor fi instalate de către Salvatorii Direcției Situații Excepționale mun. Soroca  în locuințele persoanelor cu risc sporit de incendiu din fiecare localitate a raionului, -susține șeful SP al DSE mun.Soroca, Eugeniu Doga.

Montarea detectoarelor are loc în familii cu mulţi copii, la oamenii în etate, dar şi la persoanele ţintuite la pat. Campania „O casă protejată, o viaţă salvată” are menirea de a preveni riscul incendiilor în urma utilizării sobelor defecte, dar şi preîntâmpinarea intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

PUBLICITATE