Proiectele bune au continuat și în acest an la Gura Căinarului

0
374
Aliona Cojocaru, primarul comunei Gura Căinarului, Floreşti

– Comuna Gura Căinarului în acest an a continuat proiectele bune care au contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Am reuşit să gazificăm  alte 23 de gospodării. În acest scop s-au investit bani din bugetul primăriei, plus a câte trei mii lei contribuţia sătenilor.

S-a reparat în variantă albă 1200 metri de drum şi continuăm cu tot atâţia, iar altă porţiune – 420 metri sunt asfaltate.

Am reuşit să îmbunătăţim aspectul casei de cultură din satul Zarojeni. Aici s-au schimbat uşile, geamurile. S-a pavat terenul din preajma casei de cultură de la Gura Căinarului. Reparaţie s-a efectuat şi la clădirea primăriei. S-a pavat şi alt teren, şi anume în faţa pieţei agricole din sat. Anul trecut am reuşit să renovăm două fântâni care se află la grădiniţa de copii, în acest an continuăm cu amenajarea unui scuar. Aceste lucrări se desfăşoară graţie grupului de acţiune locală „Lunca Răutului”. Avem un parteneriat bun cu agentul economic din localitate, iar buna conlucrare şi în acest an a făcut posibilă reparaţia gardului pe lungime de 162 metri la cimitirul sătesc.

Tradiţional am sădit pomi, am făcut lucrări de salubrizare. În mai multe activităţi s-au implicat consilierii locali în toată lumea regulile sale. Ne dorim foarte mult un festival naţional al dansului popular. Sperăm să reuşim la anul viitor.. Avem toate condiţiile pentru a desfăşura evenimente culturale, dar n-avem posibilitate, pandemia îşi impune

PUBLICITATE