Educația incluzivă mai aproape de elevi

0
73

În Gimnaziul nr. 2, din orașul Drochia, s-a desfășurat Săptămâna Educației Incluzive. Aici au avut loc diverse activități tematice.

Printre acestea „Curcubeul muzical” – activitate de meloterapie ce a avut drept scop stimularea senzorială, dezvoltarea motricității fine, relaxare și exprimarea emoțiilor prin muzică.

Stelele valorice, a fost o altă activitate de profilaxie cu elevii clasei a V-a, care i-a ajut pe copii să înțeleagă diversitatea caracterelor, să învețe toleranța, empatia, compasiunea și acceptarea.

Cireașa de pe tort a activității a fost ”Bagheta Magică”, căreia elevii i-au destăinuit dorințele cu speranța și încrederea că ele se vor îndeplini.

Elevii clasei a VI-a au participat la activitatea „Suntem copiii planetei Pământ”, în cadrul căreia au fost elucidate diverse situații cu care se confruntă copiii la nivel mondial, participanții venind cu soluții, recomandări, sfaturi pentru a depăși problemele existente, construind un curcubeu al speranței.

„Moldova – țara mea de dor”, activitate în CREI ce a avut drept scop descoperirea locurilor pitorești din țară, explorarea virtuală a localității natale, cunoașterea valorilor naționale și dezvoltarea spiritului patriotic.

„În grădina copilăriei” s-au aflat pentru ceva timp elevii clasei a III-a, unde au avut drept oaspete un poștaș ce le-a adus scrisori cu mesaje de încurajare și o poveste terapeutică despre perseverență.

Activitatea a finalizat cu un experiment în cadrul căruia au înflorit florile în grădina clasei. Ultima zi a Săptămânii Educației Incluzive a fost dedicată lecturii „Să citim împreună!”.

Aici, elevii claselor a VIII-a și a IX-a au discutat despre importanța lecturii, despre avantajele cărților și dezavantajele internetului, iar la final fiecare participant a recomandat o carte colegilor.

De asemenea elevii clasei a II-a au completat fișa de lectură a ultimei cărți citite, au lecturat fragmente din ea, au explorat biblioteca școlară, alegându-și cărți noi pentru a citi în weekend.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.