Stup de albine cu substanțe psihotrope depistat la Cerlina

0
385

Câinele de serviciu Amy alături de polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au identificat și depistat locul de aflare a 400 grame de masă vegetală, asemănătoare cu marijuana.

Persoanele implicate în comercializarea acestor substanțe au fost monitorizate timp de câteva luni, perchezițiile fiind coordonate cu angajații Procuraturii Soroca.

În dimineața zilei de 11 decembrie curent, echipa operativă a DR Nord și angajații SPF Soroca, au acționat conform atribuțiilor de serviciu și în baza informației deținute.

Potrivit acesteia, un grup de persoane erau bănuite că ar păstra și comercializa substanțe narcotice. Mai mult, bărbații acționau conform unei scheme bine determinate, iar acțiunile lor cad sub incidența art. 217 Cod Penal al Rpublicii Moldova.

Descinsderile au avut loc la două adrese din satul Cerlina, raionul Soroca în baza încheierii eliberate de către judecătorul de instrucție. În consecință, polițiștii de frontieră ajutați de câinele de serviciu au depistat și ridicat conform procedurii legale aproximativ 400 grame de masă vegetală, asemănătoare cu marijuana. Aceasta era ascunsă într-un stup de albine la una din gospodării.

Substanțele ridicate urmează a fi supuse expertizei pentru stabilirea componenței chimice. În privința persoanelor bănuite în săvârșirea infracțiunilor se desfășoară acțiuni de urmărire penală, iar dacă acestea vor fi găsite vinovate, riscă închisoare de până la zece ani, conform Codului Penal al Republicii Moldova.

PUBLICITATE