Trei surori care locuiesc într-o mahala

0
58

Ecaterina Dimineţ din Mărculeşti, Floreşti, provine dintr-o familie numeroasă. S-au născut, crescut, chiar unii pe alţii, trei surori şi un frate. Fratele e în Rusia, iar surorile locuiesc într-o mahala, nu departe una de alta. Nu s-au certat niciodată. Se ajută una pe alta. Unicul lucru la care se întrec, sunt hărnicia şi curăţenia în casă, gospodărie.
Ecaterina este mamă şi bunică fericită. Am cunoscut-o astă toamnă. M-a impresionat că e cumpătată şi energică. O mai caracterizează acurateţea şi hărnicia. Îi place ca acasă toate să fie la locul lor. Astfel şi-a educat copiii, nepoţii, unii dintre care, de altfel, sunt cam depărtişor.

  • Cel mai mare nepot are douăzeci de ani. Se numeşte Halid. Face armata în Rusia. Eugen învaţă la Şcoala de cadeţi din Moscova. Ambii sunt de la feciorul Igor, stabilit în Rusia, – povesteşte cu mândrie femeia. – Maxim, alt nepot, de optsprezece ani, face studiile în oraşul Bălţi. Va fi programist, când va absolvi şcoala. El este feciorul fiicei Silvia care locuiește în orăşelul Mărculeşti. Am şi două nepoate dulci şi cuminţi. Olea învaţă în clasa a patra într-un liceu din Moscova. Maică-sa, adică nora mea este de naţionalitate cecenă. Se numeşte Zarina. Nepoata de la fiică, Roxana-Ana învaţă în clasa a patra din gimnaziul de aici, de pe loc, din orăşelul Mărculeşti.
    Cumnata femeii, Lilia, este soră medicală în Soroca. O cunoaşte aici şi stimează multă lume.
    De sărbători, se întâlnesc cu toţii.
    Elena Spinei
PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.