Hai să facem ceea ce nu am făcut niciodată!

0
28

Cu toții știm să alergăm, să înotăm sau să ne plimbăm cu bicicleta pentru că am crescut făcând toate aceste lucruri.
Dar mulți nu știm să vâslim tocmai pentru că nu am făcut niciodată asta. De aceea, ideea folosirii unui aparat de vâslit e cumva intimidantă sau chiar complicată pentru mulți dintre noi.
De fapt, nu e nimic complicat. În momentul în care începem, trebuie să ținem cont doar de 3 elemente esențiale: ordinea, puterea și sincronizarea.
Pentru început va trebui să reglăm intensitatea pentru aparatul de vâslit. Acest lucru înseamnă că vom avea mai multe posibilități de antrenament: de forță sau de rezistență. Întâi ne poziționăm foarte bine în scaunul bărcii și punem picioarele pe suporturi pentru a avea stabilitate și un echilibru cât mai bun. Pentru a începe exercițiul, întindem brațele înainte și apucăm vâslele. Nu trebuie să îndoim spatele.
Pentru a executa o repetare, ne împingem cu picioarele în suport, iar în același timp tragem mânerul vâslelor spre abdomen, folosindu-ne de mușchii brațelor, ai umerilor și ai spatelui, până când ajungem cu picioarele aproape întinse la maxim, iar coatele să fie în dreptul coastelor.
Revenim apoi în poziția inițială și repetăm acest exercițiu ori până executăm un anumit număr de repetări ori până când am vâslit o anumită distanță sau un anumit interval de timp.
Trebuie să avem grijă însă ca atunci când plecăm din poziția inițială, să ne deplasăm la început folosindu-ne doar de forța picioarelor și nu de spate. Dacă nu suntem atenți ne putem chiar răni.
Sfaturile vin de la doi elevi drochieni, membrii Clubului pentru canotaj „Vulturii”, Severin Tomac şi Cristi Costaş.
Elena Tirdea

PUBLICITATE