Casa de Cultură Temeleuți – 50 de ani

0
59

În conformitate cu toate restricțiile, impuse de pandemie, joia trecută la Temeleuți, Florești, într-o atmosferă de aleasă sărbătoare, Casa de Cultură a marcat 50 de ani de existență. Evenimentul a început cu amintiri despre Ana Barbu, care a cântat pe această scenă și care rămâne și de acolo de Sus, mândria satului. Pe 30 octombrie interpreta ar fi împlinit 61 de ani.
În programul evenimentului s-au înscris evoluarea fanfarei „Dumbrava” de la Vertiujeni, a ansamblului folcloric gazdă „Baștina”, a doi tineri trompetiști, Laurențiu Nistor și Mihai Buzurniuc, precum și a două veterane ale cântecului folcloric, Valentina Babcenco și Vera Malcic, care cântă în scenă deja 40 de ani.
Formația „ Baștina” condusă de Ludmila Nistor care este și directoarea Casei de Cultură, a venit în fața publicului cu 20 de piese, folclor autentic de voie bună, așa cum se cuvine la o aniversare. Au acompaniat doi instrumentiști de la Cuhurești – Ghenadie Armașu și Sergiu Rotaru.
Pentru prima dată a cântat pe scena Casei de Cultură, Ionel Lăcrămioară, un băiețel foarte talentat, ce a impresionat publicul cu vocea-i superbă.
Cu mesaje de felicitare și cadouri de sărbătoare au venit reprezentantele Direcției Cultură, Ina Litra și Dora Odobescu.
Sincere urări de bine și alese cuvinte de apreciere a adresat organizatorilor veteranul culturii floreștene, Mitrofan Cornescu, fost conducător al Fanfarei de la Temeleuți.
La mulți ani, Culturii de la Temeleuți! La mulți ani tuturor celora ce trudesc pe ogorul culturii în această localitate!
Nina Neculce

PUBLICITATE