La Otaci au finalizat lucrările de evacuare a deșeurilor după demolarea clădirii avariate

0
80

Pe 13 noiembrie, la Otaci au fost finalizate lucrările de evacuare a deșeurilor după demolarea clădirii avariate de pe strada Prieteniei nr.153.  Potrivit IGSU pe parcursul mai multor zile muncitorii au efectuat 222 curse  cu autobasculantele de mare tonaj, după ce au fost încărcate deșeurile rezultate în urma demolării blocului avariat. La fața locului pentru gestionarea situației a activat Statul Major al IGSU.

 În perioada de efectuare a lucrărilor de demolare, angajații Postului de salvatori și pompieri din Otaci au pulverizat apă prin intermediul unei autospeciale pentru evitarea propagării prafului la clădirile din apropiere.

În total pentru efectuarea activităților, la obiectiv au fost implicate 15 persoane cu 13 unități de tehnică. Acțiunile de demolare a blocului avariat, dar și de evacuarea deșeurilor au fost realizate în baza Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 756 din 13 octombrie 2020. Lucrările de demolare au început pe 27 octombrie, iar pe 13 noiembrie au fost complet finalizate.  

PUBLICITATE