Au luptat din greu cu Covid 19

0
160

Cel mai important lucru este că în acest an am  reuşit să stopăm răspândirea COVID-ului. Din păcate satul nostru a numărat zeci de cazuri, ceea ce ne-a făcut să fim cea mai infectată localitate din raion. A fost greu şi anevoios, dar împreună cu forţele de ordine, lucrătorii medicali am reuşit. S-a dus evidenţa persoanelor bolnave, dar şi cei care trebuiau să se autoizoleze, s-au desfăşurat raiduri zilnice la agenţii economici.

Au fost aplicate şi amenzi. Minuţios am pregătit instituţiile de învăţământ şi cele preşcolare din localitate către începerea unui an şcolar. S-a procurat tot echipamentul pentru a proteja persoanele care-şi desfăşoară activitatea în aceste instituţii.

Peste 200 mii lei au fost îndreptaţi pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie la cele 4 grădiniţe. Astfel s-a construit o bucătărie nouă, un depozit pentru păstrarea produselor, s-au schimbat gardurile din jurul unei grădiniţe, s-au construit pavilioane, loc pentru joaca copiilor.

COVID-ul a stopat desfăşurarea festivalului, care devenise tradiţional „Zestrea Nordului”. În alte opt festivaluri n-au putut participa  colectivele din sat. Am reuşit să îmbunătăţim infrastructura drumurilor din sat. Astfel o porţiune de 2 km de drum din localitate este asfaltat complet. Alt kilometru a îmbrăcat varianta albă. Am reuşit graţie unui proiect să reînnoim 10 hectare de păşuni. Astfel arată biblioteca sătească, aici au fost schimbate ferestrele şi instalată căldura pe gaz.

PUBLICITATE