Polițiștii verifică armele

0
9

Angajații Poliției din cadrul Serviciului Supraveghere Armament al Inspectoratului de Poliție Soroca au întreprins toate măsurile de rigoare pentru asigurarea controlului asupra circulației armelor cu destinație civilă, prevenirii și contracarării braconajului. Pe parcursul zilelor de odihnă au efectuat razii în vederea verificării respectării regulilor de vânătoare și combaterii braconajului. Astfel, membrii asociației vânătorilor au fost verificați privind respectarea regulilor și termenilor de vânătoare, deținerea carnetului de vânător și permisului de armă valabil.

În această ordine de idei, reamintim principalele reguli_de_securitate la vânătoare:

posesorul armei de vânătoare este responsabil de păstrarea corectă a armei și munițiilor;

arma poate fi purtată numai de către titularul permisului de armă;

posesorul armei de vânătoare este obligat să asigure integritatea armei și munițiilor aferente conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne;

este interzisă tragerea și aflarea cu arma încărcată în localități sau în apropierea lor;

se interzice categoric folosirea armelor cu defecte tehnice.

Inspectoratul_de_poliție_Soroca mizează pe bunul simț și manifestarea unei responsabilități sporite a vânătorilor în vederea respectării cerințelor esențiale de securitate în procesul mânuirii armelor de foc, precum și respectării regulilor de vânătoare pentru evitarea unor eventuale incidente și delicte.

Vânatul fără autorizația corespunzătoare fie în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte și metode nepermise (braconajul) se pedepsește în conformitate cu prevederile legislației în vigoare ale RM.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.