Vîntul a făcut prăpăd și în trei localități din Soroca

0
494

În urma ploilor și a vîntului puternic din zilele trecute au fost înregistrate pagube și în trei  localități din raionul Soroca.  În satul  Visoca, la liceul din localitate, au fost deteriorate 150 foi de ardezie de pe acoperiş și 3,5 m3 de cherestea, depozitul de la gradiniţa de copii a rămas fără 215 foi de ardezie. Totodată au fost afectate și 9 gospodării, vântul deretiorând aproape 300 foi de ardezie. În satul Rudi oamenii urmeză să primească ajutor circa 200 foi de ardezie și 0,2 m3 cherestea pentru 23 gospodării şi casa de cultură. În satul Tolăcăneşti, din primăria Tătărăuca Veche, fără acoperiș au rămas 2 gospodării.

   La moment în toate aceste 3 localităţi au fost desfăşurate comisii pentru situaţii excepţionale locale cu formarea grupurilor mobile de evaluare a pagubelor materiale din teritoriu.

   DSE Soroca îndeamnă cetățenii în gospodăriile cărora au fost înregistrate pagube în urma vântului puternic să informeze Comisia pentru Situații Excepționale locale, la fel să fie prudenți la firele de curent electric deteriorate, copaci și alte obiecte care ar putea cauza un eventual incident neplăcut.

Iar în situații de risc de a apela prompt Serviciul Unic de Urgență la nr. de telefon 112.

PUBLICITATE