Nepotul a mers în clasa întâi

0
38

Raisa Cucereavaia din oraşul Mărculeşti, raionul Floreşti, protagonista rubricii, şi-a dedicat viaţa copiilor şi nepoţilor. Ea are un mesaj pentru toate bunicile din lume:

  • Am 61 de ani. Îmi place să cânt, gătesc, dar cel mai mult să fiu în compania nepoţilor mei pe care îi iubesc la nebunie. Ei îmi împărtăşesc sentimentele şi, să ştiţi, nu este o zi să nu mă viziteze. Eu îi alin şi dezmierd cum pot. Le coc plăcinţele, „babă”, fac colţunaşi. Nu-i vorbă, mai fac şi trăsnăi, sau glume pe seama mea, dar nu mă supăr pe ei. Cred că asta este principalul într-o relaţie bunici-nepoţi, mai ales când ei sunt de vârstă şcolară – să fii în lumea lor, să-i iubeşti ca pe ochii din cap şi să le demonstrezi această dragoste. Nu vă temeţi să o manifestaţi, căci cât mai multă dragoste oferim copiilor, cu atât mai cald ne va fi la bătrânețe. Mă mândresc cu Nichita care merge în clasa a noua, Ion, care învaţă în clasa a şaptea, dar şi Iaroslav care abia a mers toamna aceasta în clasa întâi. Vreau să-l felicit cu această ocazie. Mai cu seamă că în data de cinci august a împlinit şapte ani. Îi doresc să crească mare, să fie cuminte, să înveţe bine la şcoală. Îi mai doresc un viitor fericit, doar zile cu soare, fără nori şi primejdii.

Mai am un motiv de a-mi împărtăşi bucuria – de un timp nu prea lung sunt membră a ansamblului folcloric local „Drăgaicele”. Depun în cântec dragostea pentru copii şi nepoţi, mulţumirea pentru ziua trăită cu spor, satisfacţia sufletească că am posibilitatea să ies din casă, să comunic cu celelalte femei din colectiv. Toate acestea le datorez conducătoarei ansamblului Maria Pînzari. O bunică împlinită şi fericită este cea mai bună susţinere pentru nepoţii ei. Vreau să fac un apel către toate bunicile – realizaţi-vă, fiţi pasionate! O bunică fericită – nepoţi fericiţi!”
Elena SPINEI

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.