„Soroca uimeşte şi cucereşte”

0
163

În ziua de douăzeci şi cinci septembrie în cetatea Sorocii a avut loc un buchet de evenimente, marcat printr-un spectaculos recital muzical, decernări de diplome, cuvinte frumoase şi entuziasmate. Sorocenii au sărbătorit deosebit, în spiritul patetic Zilele Europene ale Patrimoniului, dar şi a Turismului. La fel au fost decernaţi cu diplome învingătorii concursului iniţiat de Consiliul Raional şi Secţia Cultură şi Turism Soroca „Patrimoniu cultural – totalitate de valori ale neamului”. Sigur, concursul a avut loc on-line, dar toţi cei care au fost de faţă, la sărbătoare, au avut ocazia să îi admire pe cei mai harnici şi activi participanţi care s-au învrednicit de premii, diplome, menţiuni. Toate s-au petrecut sub loggo-ul „Soroca uimeşte şi cucereşte” şi nu întâmplător. Meleagul sorocean, într-adevăr, având un patrimoniu atât de frumos, istoric şi important, un potenţial turistic bogat are menirea de a fi un leagăn al turismului. Anume prin turism, activităţi culturale şi promovăm patrimoniul. Dar cel mai important, după cum a menţionat Grigore Bucătaru, şeful Secţiei Cultură şi Turism, este să promovăm oamenii care fac ca toate să învie si să ia amploare.
Au fost decernate diplome din partea Consiliului Raional, Secţiei Cultură şi Turism Soroca, Publicaţiilor periodice regionale „Ziarul Nostru” şi locale „Observatorul de Nord” .
Pentru participare activă în promovarea patrimoniului s-au învrednicit de diplome Teleatnic Corina, Samarin Alexandra, Constantin Ciumac, Belous Doina, Ceban Ilona, formaţia „Olhionia”, Sochirca Valeria, colegiul de Arte, Arsenii Ana-Maria, Cemîzga Andrei, colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, Şefciuc Gheorghe, prezentator, Tatiana Rudei, interpretă de muzică uşoară, Anatol Rudei, interpret de muzică folk şi alţii.
„Ziarul Nostru” a avut temei să ia în calcul meritele a trei cititori fideli, participanţi activi în cadrul concursului „Patrimoniu cultural – totalitate de valori ale neamului” şi a decernat diplome de onoare doamnelor Anastasia Nesterenco din satul Egoreni, Marina Matei, utilizatoare a Bibliotecii Publice din satul Zastînca, Mihai Vizitiu, utilizator al BP din satul Vădeni.
Manifestarea a fost una binevenită după o pauză atât de îndelungată. Sigur, au fost luate în vedere toate restricţiile în condiţii de pandemie, dar asta nu a creat impedimente. Toţi s-au simţit bine la maximum.
Elena SPINEI

PUBLICITATE