Cătălin Tcaciuc, tânărul care prin rap luptă cu corupția

0
49

Plățile ilegale în învățământ, cadourile electorale, corupția în sistemul vamal și la acordarea permiselor de conducere sunt doar câteva dintre subiectele abordate de o serie de 16 video elaborate de tinerii care fac parte din „Clubului Ideilor anticorupție”, organizat de PNUD și CNA, în colaborare cu Centrul Media pentru Tineri. Tinerii și-au propus să atragă atenția publică asupra domeniilor afectate de corupție și să ofere propriile soluții pentru reducerea acestui fenomen. Cele mai bune materiale, selectate de publicul larg, au fost premiate, iar învingătorii s-au ales cu unul dintre cele cinci premii: un ceas inteligent, două boxe portabile și două baterii externe. De asemenea, în baza numărului de voturi, trei dintre tineri au obținut un loc în echipa voluntarilor anticorupție din cadrul CNA.

Unul dintre învingători, Cătălin Tcaciuc, de 16 ani, de la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca, a reușit să acumuleze 2346 de voturi, pentru produsul său video. Cătălin a ales o metodă inedită pentru a-și promova mesajul prointegritate – a compus și filmat un video în stil rap, în care vorbește despre corupția din sistemul vamal. Ca să promoveze produsul, tânărul a desfășurat o adevărată campanie pe rețelele de socializare.

  • Participarea la Clubul Ideilor Anticorupție și la concursul de produse video a fost deosebită, incredibilă și uimitoare. Implicarea mea în promovarea integrității nu se încheie odată cu acest concurs, voi continua să vorbesc despre asta în cercul meu de prieteni, la școală și în comunitate, -spune Cătălin.

Clubul Ideilor Anticorupție a fost creat în perioada aprilie – mai 2020 și numără peste 70 de membri din toate raioanele țări. Toți tinerii au participat la instruiri despre prevenirea corupției și importanța integrității, au învățat să formuleze mesaje anticorupție, care să ajungă la public, dar și să realizeze produse media, videouri, imagini prin care să-și exprime ideile lor prointegritate. Șaisprezece participanți și-au înscris produsele în concurs.

PUBLICITATE