La Șeptelici salvatorii au salvat trei persoane dintr-o fântână

0
3522

În dimineața zilei de 5 septembrie salvatorii din Soroca au salvat trei persoane care au rămas blocate într-o fântână din localitatea Șeptelici. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:13. Potrivit primelor informații persoanele au rămas blocate într-o fântână publică. La fața locului imediat a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Direcției Regionale Situații Excepționale Soroca, care ajunși au stabilit că trei bărbați cu vârstele de 36, 37 și 39 de ani  sunt blocați în nâmol în fântâna cu adâncimea de 15 metri.

Potrivit martorilor un bărbat a hotărât să se aprovizioneze cu apă și s-a coborât în fântâna cu ajutorul sforii, dar a rămas blocat în nămol și risca să se sufoce din cauza lipsei de oxigen. În ajutorul acestuia au venit alți doi bărbați care deasemenea s-au blocat. Datorită intervenției operative a angajaților IGSU, sinistrații au fost recuperați prin intermediul echipamentului specializat la suprafața în cel mult 15 minute. Bărbații au fost preluați de un echipaj de medici pentru ulterioare îngrijiri medicale la spitalul raional.

Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de organele de drept. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 66 situații de risc.

PUBLICITATE