Rochii din tot ce avea la îndemână

0
315

Sunt de acord că în timpurile de astăzi e greu să ne surprindă cineva cu ilustrații de rochii la modă… Da, este practic imposibil. Dar uite că sunt artiști care explorează noi şi noi tehnici, combină desene și fotografii, și, uneori, folosesc doar ceea ce natura însăși a stabilit deja, să zicem, un fel de rochii, realizate din petale de flori.

Ilustratorul din Armenia Edgar Artis a reușit să transforme pasiunea sa într-o super-creativitate, realizând haine în formatul unei foi de hârtie A4. În marea majoritate el realizează rochii de gală. Din ce credeţi? Din toate ce are la îndemână: bucăţi din ziare arse, flori, fructe, legume, cereale,pomuşoare, pene etcetera.
Mi-a povestit despre acest artist o soroceancă, Dana Spînu, elevă la liceul „Petru Rareş”. Ea mi-a zis că, la fel era pasionată de acest stil de a-şi realiza visele în domeniul design-ului vestimentar. Făcea fel de fel de schițe, rochii fastuoase în dimensiunile unei coli de hârtie A 4. Nu a păstrat niciuna, în schimb, au rămas în telefon pozele.
-Eram pe atunci în clasa a şaptea, – mi-a povestit ea zâmbind. Foloseam, drept „stofă” orice îmi nimerea la îndemână. Sigur, nu mă împovăram cu faptul că trebuie păstrate – schiţam unitatea vestimentară şi dădeam aripi creativităţii. Fotografiam „opera” şi lucrul era gata. Acum zâmbesc nostalgic atunci când dau în telefon de aceste imagini.

Apropo, dacă aveţi idei interesante, aşteptăm mesajele DVS la adresa electronică elena-spinei@mail.ru
Elena Spinei

PUBLICITATE