Vom merge la şcoală!

0
644
  • Într-o zi, “răsfoind” pagina de FB, am dat de o caricatură, mai bine zis o mâzgăleală haotică cu diferite nuanţe şi culori, iar mai jos câteva cuvinte, gen: “Planul reluării activităţii instituţiilor de învăţământ în 2020-2021”. Sigur, m-a durut cazul, în suflet mi s-a strecurat o tristeţe nemărginită. Aş dori foarte mult ca unu septembrie să fie pentru noi toţi o sărbătoare cu zâmbete, poezii şi cântec, ca şi întotdeauna, în adevăratul sems al cuvântului. Uite că viaţa ne-a dat toate peste cap. Totuşi, aş vrea să menţionez că în liceul “Petru Rareş” din oraşul Soroca se termină reparaţia în partea a doua a şcolii. Aripa clădirii, unde sunt amplasate clasele primare, e gata pentru a începe procesul de învăţământ. Noi am acceptat modelul mixt de studiere, adică elevii vor merge la lecţii în două ture. Elevii din clasele primare, grupul unu, vor învaţă de dimineaţă, grupul doi va sta acasă. După masa vor veni elevii mai mari . A doua zi elevii care au stat acasă vor veni la şcoală, iar cu grupul doi vom lucra de la distanţă, on-line. Adică toate clasele vor fi divizate în două, ca să stea câte un elev în bancă. Să zicem, în cabinetul nostru de la etajul doi, 269, vor activa două clase, a treia şi a unsprezecea. Cabinetul nostru e reparat, ca şi toate celelalte clase din aripa aceasta a şcolii. Am luat şi manualele de la bibliotecă – suntem în aşteptarea copiilor. Procesul de învăţământ va începe la unu septembrie 2020. Va veni primul grup şi vom face ca un fel de careu dedicat începutului de an şcolar, a doua zi, în data de două septembrie, vom face un careu cu grupul doi de elevi. Am aranjat băncile la un metru şi jumătate distanţă unele de altele. Vom respecta toate normele sanitare – în fiecare sală de clasă va fi dezinfectant, se va respecta distanţă socială. Noi, profesorii, vom purta măşti şi viziere. Copiii vor fi fără măşti. Suntem echipaţi, pregătiţi şi moral, şi din toate punctele de vedere, adică optimiști. Vreau să mai adaug că nu se fac adunări în masă. Actualmente şefa de studii a liceului merge prin cabinete şi monitorizează procesul de pregătire, dă indicaţiile de rigoare. Mergem înainte!
    Apropo, deoarece am ocazia eu, ca lider sindical al liceului, vin cu un mesaj de felicitare cu ocazia începutului an şcolar pentru colectivul profesoral , elevi şi părinţi.

Nadejda Tighineanu, învăţătoare la clasele primare, gradul didactic unu, deţinătoarea Premiului Mare la concursul Pedagogul Anului 2011

PUBLICITATE