Cum se pregătesc, la Florești, instituțiile de învățământ pentru începutul noului an școlar

0
60

Specificul pregătirii instituțiilor de învățământ din raion pentru începutul noului an școlar – discutat în cadrul întâlnirilor cu managerii şcolari. Şeful-interimar al Direcţiei Generale Educaţie Floreşti, dl Tudor Tertea, de comun cu specialiştii din direcţie, în perioada de 18 -24 iulie 2020 a avut discuţii cu managerii şcolari din instituţiile de învăţământ din raion. În cadrul întâlnirilor s-au pus în discuţie următoarele aspecte:

  • pregătirea instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar;
  • organizarea procesului de alimentație a elevilor;
  • stabilirea orarului lecțiilor;
  • organizarea și reamenajarea spațiilor de învățare;
  • transportarea elevilor.

În context, managerii instituțiilor de învățământ au menţionat despre provocările cu care se confruntă în procesul de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar.

Fiecare şcoală a stabilit Modelul propus de MECC, reieșind din specificul fiecărei instituții de învățământ în parte cu accent prioritar pe asigurarea sănătății atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice și implementarea curriculumului național.

Numai prin colaborare eficientă și a unui dialog continuu vom reuși să organizăm procesul educațional în anul de studii 2020-2021, a subliniat şeful-interimar al DGE.

Aducem mulţumiri cadrelor de conducere pentru implicare şi dialog constructiv.

Pantaz Diana,

şef Direcţia Management al Curriculumului

şi Formare Profesională continuă

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.