Tânără din Soroca reținută pentru trafic de copii

0
8740
Foto: agora.md

O tânără în vârstă de 19 ani, originară din Soroca a fost reținută recent de poliție, fiind suspectată de trafic de copii. În urma investigațiilor efectuate ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în colaborare cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au stabilit că pe parcursul anilor 2017-2018, bănuita urmărind scopul exploatării sexuale comerciale și profitând de poziţia de vulnerabilitate a recrutat două minore și o tânără din raionul Soroca. Fetele erau cazate în apartamente din orașul Chișinău pentru a presta servicii contra plată.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunii de trafic de copii, suspecta a fost reţinută pe un termen de 72 ore, iar ulterior plasată în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.  

Dacă va fi dovedită vinovăţia, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Menționăm că, forțele de ordine continuă masurile speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și altor persoane implicate în acest caz.

PUBLICITATE