Hai să întindem o mână de ajutor!

0
315
 • Au venit timpuri grele pentru noi toţi. Stăm la răscrucea a trei puteri: solidaritate, toleranţă şi vigilenţă. Zic puteri, fiindcă, într-adevăr, sunt nişte cuvinte cu grad de semnificaţie la maximum. Aşa cred eu, aşa susţin toţi acei care recunosc că doar responsabilitatea şi autodisciplina ne vor readuce la viaţa normală. Cea cu îmbrăţişări, manifestări în public, zile fără permanente situaţii de stres…
  Eu îmi fac griji pentru elevii de azi, care au parte şi ei de o oarecare instabilitate sufletească, de rând cu părinţii lor. Am şi eu nepoţi de vârstă şcolară şi sunt aproape de problemele, trăirile şi aspiraţiile lor. Ştiu la ce sacrificii merg părinţii lor ca să-i vadă şcoliţi.
  Ca preşedinte al organizaţiei de veterani din satul Racovăţ, Soroca, am şi un mesaj pentru toţi, elevi, părinţi, bunici – fiţi vigilenţi, căci neatenţia nu iartă pe nimeni. Am trecut o perioadă dificilă, trăim vremuri nu mai puţin complicate acum. Trebuie să ne susţinem, pur şi simplu, unii pe alţii, să ne îmbărbătăm, ajutăm reciproc, să ne consolidăm puterile.
  La moment mă strădui să ajut pe oricine cu un sfat, o vorbă bună. Sunt dispus să împărţesc greutatea poverii cu orice copil, căci ei nu trebuie să sufere. Îndemn să o facă la fel toţi sătenii mei. Îmi amintesc că în timpurile mai bune am ajutat copiii dintotdeauna, mai ales pe cei din familiile social vulnerabile din satele Egoreni, Zastânca, Băxani, Rudi, Nimereuca…. Organizaţia a donat optsprezece cărucioare pentru reabilitarea copiilor. Am donat, din partea diasporei raionului nostru, rechizite, jucării, haine, produse alimentare şi altele. Peste o mie de elevi, în vremuri mai bune, au primit cadouri cu prilejul zilei de întâi iunie. Cu părere de rău, anul acesta elevii, copiii de vârstă preşcolară nu au avut parte de manifestări gen celor care se organizau anterior. De aceea şi sugerez părinţilor, bunicilor să acorde mai multă atenţie copiilor. Să le aline, cum pot, lipsa vieţii sociale, neputinţa de a fi într-un colectiv de semeni, de a face, împreună ceva.
  Asta am avut a zice, căci anume asta mă doare.
  Mihai Andrieş, preşedintele organizaţiei veteranilor din satul Racovăţ, Soroca.
PUBLICITATE