A mai călcat pe bec odată, făcând un bebe cu cumnatul

0
311

Marina credea în căsătorie. Părinţii ei au divorţat când avea 13 ani, aşa că ştia cât de grea e o asemenea încercare. Iată de ce, atunci când Dumnezeu i l-a scos în cale pe Gelu i-a jurat că-i va fi credincioasă până la sfârşitul vieţii. La rândul său Gelu a jurat, că numai cu ea, numai alături de ea va face tot binele pe care îl poate face. Pe măsura trecerii timpului cei doi se apropiau tot mai mult, ajutându-se unul pe celălalt atât în probleme importante, cât şi în cele de însemnătate mai mică.

Aventura

Aveau cinci ani trăiți împreună şi o viaţă de familie plină de iubire, când Gelu a plecat în Spania. Copii nu aveau. Peste jumătate de an a plecat şi ea. Ajunsă la Madrid, femeia a descoperit repede latura plăcută a noului său stil de viaţă. Lucra bonă într-o familie bogată şi avea grijă de doi copii. Era o îndeletnicire, care îi făcea plăcere pentru că iubea nespus de mult copiii. Dacă soţul lucra fără zile de odihnă, ea era liberă sâmbăta şi duminica. În aceste zile mergea prin împrejurimile Madridului, supraveghind copii ale căror guvernante erau plecate, ori dereticând prin casele lor. Uşurinţa cu care întra în vorbă cu oamenii străini a făcut-o într-o zi să între în contact cu un albanez. Şi-au dat unul altuia numerele de telefon şi, în sâmbăta următoare s-au întâlnit la o cafea. La început a fost un flirt, urmat de un sărut şi de o strângere de mână. Iar după o săptămână albanezul i-a propus o „slujbă” mai bănoasă pentru zilele de odihnă – să-i fie amantă. A acceptat cu gândul că aşa vor aduna mai repede bani pentru un apartament în Chişinău. Perfect conştientă de ceea ce face, fără să-i pese de demnitatea familiei, Marina se simţea ademenită de bucuria şi nebunia unei aventuri. Duminică l-a urmat pe albanez într-un local cu mobilă veche, cu camere mari, cu nişte coridoare lungi împodobite cu oglinzi şi candelabre. După uşa de la capătul coridorului o aştepta un pat mare în mijlocul încăperii. Acolo a început povestea lor amoroasă. În fiecare sâmbătă şi duminică el o aştepta cu şoapte de dragoste şi îmbrăţişări pătimaşe. Seara, fericită şi relaxată, împăcată cu viaţa ei de la Madrid se întorcea cu bani buni la soţ. Acesta bucuros de câştig, îi săruta mâinile şi picioarele, fără pic de bănuială.

„Nu mă omorî, te rog…”

Aşa au trecut multe sâmbete şi multe duminici. Şi, cum vă povesteam, Marina întra cu uşurinţă în vorbă cu străinii. Era fascinată de poveştile despre viaţa lor. Se interesa de ţara de origine, cum îşi petrec vacanţele, zilele de odihnă etc. Într-o duminică, când tocmai se ducea la randevu cu amantul, s-a întâlnit cu un arab. Au tot vorbit despre una, despre alta, iar când au ajuns în faţa localului, unde era aşteptată, s-au aşezat pe o bancă pentru a asculta povestea până la capăt. Arabul o trata cu o atenţie specială atunci când îi vorbea. De la geam o urmărea celălalt. După ce au terminat discuţia, Marina frumoasă ca un trandafir şi veselă ca ziua cea buna a întrat în localul misterios. Nu ştia şi nici nu bănuia ce-o aşteaptă. Când s-a repezit să-i sară în gât iubitului aşa cum o făcea de fiecare dată, acesta se aplecă cu priviri de nebun, scoase din sertarul noptierei un cuţit, cu stânga o înşfăcă de păr, iar cu dreapta prinse a-i juca cuţitul pe dinainte. „Nu mă omorî, te rog, cu ce ţi-am greşit? Lasă-mă să trăiesc!”, îl implora cu lacrimi Marina. „Am să-ţi scot ochii să nu mai vezi alţi bărbaţi”- striga cu furie albanezul, îndreptând lama cuţitului spre gât şi, zgâriind-o uşor. Apoi i-a înfipt cu furie cuţitul în umăr, provocându-i o rană adâncă. Şi după ce i-a mai făcut o rană şi la picior, o izbi cât colo pe podele. Femeia scoase un răcnet de durere şi se prăbuşi la pământ fără cunoştinţă. Când şi-a revenit, doamna ce-i pansa rănile i-a zis: „Vezi să nu spui niciun cuvânt la poliţie, că o să fie rău de tine!” I-a dat bani de taxi şi a rugat-o să nu se mai arate pe acolo.

Pielea rea şi răpănoasă ori o bate, ori o lasă

Cuprinsă de spaimă şi de durere, Marina a plecat la verişoara ei care locuia în acel cartier şi care lucra asistentă medicală. Aceasta a oprit-o la dânsa pentru câteva zile şi i-a făcut tot ce a putut. Soţului i-au spus că au tăbărât asupra ei nişte hoţi, care i-au luat banii şi care au ameninţat-o să nu facă vre-o declaraţie la poliţie, că o să fie rău de ea. Soţul a crezut-o, a jelit-o şi, strângând-o în braţe i-a spus să nu se mai ducă sâmbăta şi duminica la câştig, ci mai bine să stea acasă şi să se odihnească. Zis şi făcut. Dar este o vorbă, pielea rea şi răpănoasă, ori o bate, ori o lasă. Poftele pentru bărbaţi străini nu o lăsau în pace. Şi cum ajungea sâmbăta, Marina ademenea câte pe unul în apartament, îşi desfăcea bluza larg, lăsându-şi dezgoliţi sânii cu ineluş de aur pe sfârc. Dacă bărbatul rămânea cu gura căscată, ea se apropia de urechea lui, îl atingea uşor cu sânii şi îi şoptea: „ Hai, ce stai aşa? Nu vreai să încerci? Nu fi prost, încearcă!” Şi bărbaţii încercau până o lăsau pe desfrânată „miorlăind” de plăcere. Astfel Marina şi-a trăit viaţa în desfrâu încă câteva luni după întâmplarea de pomină.

Ulciorul nu merge de multe ori la apă

Era în ajun de sărbătorile de iarnă. Marina şi Gelu după şase ani de şedere în Spania adunaseră o sumă frumușică. Într-o dimineaţă bărbatul s-a sculat şi i-a zis: „Femeie, drept să-ţi spun, m-am săturat de atâta muncă şi muncă fără zi de odihnă. Hai să mergem acasă să ne vedem de ale noastre că avem deja pe ce cumpăra un apartament.” Cam cu scârţ, până la urmă soţia a acceptat. După ce au făcut tot felul de cumpărături, în după – amiaza acelei zile au hotărât să mai vadă Madridul. Şi cum mergeau ei prin oraşul plin de animaţie şi se minunau de tot ce vedeau, iată că în faţa unei expoziţii de lucruri vechi se pomenesc nas în nas cu albanezul. Marina, cum l-a văzut a început a tremura de-a binelea. „Ce-i cu tine, ce s-a întâmplat?” „Iată acesta din faţa noastră e hoţul, care a băgat cuţitul în mine. Unde să fugim?” „Hoţul”, însă nu a aşteptat-o să fugă, s-a apropiat de ea şi apucând-o de barbă i-a zis: „Încă nu ţi-a pierit pofta de bărbaţi, curvo?” Nedumerit Gelu s-a răstit la el: „Cu ce drept îmi ofensezi nevasta?” „Întreab-o mai întâi câte zile de aventură a avut cu mine şi pe urmă o să-i i-ai apărarea.”- i-a strecurat printre dinţi albanezul şi a dispărut în mulţime. Lui Gelu i s-a tăiat respiraţia. Stătea prostit în mijlocul mulţimii, care se înghesuia să vadă expoziţia, fără să rostească vre-un cuvânt. Tot drumul de la Madrid până acasă nu-şi vorbiseră niciun cuvânt. Femeia nu a avut puterea să-i ceară iertare. Sărbătorile de iarnă le-au făcut separat: Gelu în sat la părinţii lui, Marina – la părinţii ei. După sărbători au depus cerere de divorţ, iar în luna mai, 2008 bărbatul rănit de înşelăciune a plecat din nou în Spania. De atunci Marina, care a rămas în Moldova nu mai ştie nimic despre el. Apartament în Chişinău nu şi-a mai cumpărat, căci au împărţit banii. A cumpărat o garsonieră în centrul raional. De recăsătorit nu s-a recăsătorit. S-a întors la şcoală şi îşi consacră tot timpul pedagogiei. E director adjunct pe educaţie. Ea, care credea în căsătorie regretă foarte mult, că n-a ştiut să înfrunte pericolele. Cu o lacrimă şi cu un oftat a încheiat: „Viaţa a fost bună cu mine, mi-a hărăzit un soţ minunat, dar nu mi-a arătat unde să pun punctul şi unde să pun virgula. M-am ales doar cu semnele de exclamare și, Doamne, ce rău îmi pare!”
P.S. Au trecut 10 ani de la întâlnirea mea cu Marina. Uitasem deja de ea și de povestea ei. Iar zilele trecute m-a surprins cu un mesaj din care vă redau un fragment: „ …Țineți minte că v-am spus că n-o să mă mai căsătoresc niciodată. Și nu m-am căsătorit, dar mamă mi-am dorit să fiu și am devenit. Am mai călcat pe bec odată. Copilul e de la cumnatul meu cu care am întrat într-o relație amoroasă, iar după trei ani de iubire tainică am rămas gravidă și am născut un băiețel de toată frumusețea. Din momentul venirii micuțului pe lume, am pus punct acestei aventuri. Sora nu știe nimic și cred că nu va ști niciodată. Iar eu îi rămân recunoscătoare cumnatului, un bărbat frumos, numai bun de iubit, care a făcut să mă simt unică și specială în devenirea mea ca mamă”.

Nina Neculce

PUBLICITATE