Siguranţa cetăţenilor în „GRIJA” poliţiștilor

0
336

 Pe parcursul zilei 26 iunie Inspectoratul de Poliție Soroca a desfășurat operaţiunea specială „GRIJA”. Pentru a preveni și a combate infracționalitatea pe teritoriul țării”, precum și în scopul asigurării şi monitorizării  respectării măsurilor de protecţie prevenire a răspîndirii COVID19, în contextul restricţiilor impuse și în conformitate cu planul IP Soroca cu privire la asigurarea ordinii publice prevenirea cazurilor de înec pe parcursul sezonului estival,  în cadrul operatiunii speciale ,,Grija”, de către angajaţii SSP au fost organizate şi desfăşurate activităţi de sensibilizare şi informare a populaţiei, cuprinzînd toate localităţile raionului, fiind sensibilizate persoanele şi  distribuite materiale informative.

  O atenţie sporită s-a atras la respectarea restricţiilor în pieţile din teritoriul deservit, în magazine, frizerii, atît de către administratori, vînzători, cît şi de către vizitatori, fiind monitorizate unităţile de comerţ, fiind  atenționați asupra respectării normelor  sanitare recomandate de autorități (asigurarea cu dezinfectat, mănuși la intrarea în magazine alimentare) şi  despre sancţiunile aplicate în cazul admiterii nerespectării acestora.

  De asemenea, au fost verificate  bazine acvatice privind neadmiterea scaldatului cu intensificarea  activitaților și măsurilor de prevenire a cazurilor de înec, pentru atenționarea cetățenilor copiilor părinților despre riscurile ce pot apăre în urma scaldatului și  referitor la respectarea normelor stabilite de prevenire a infecţiei COVID-19. Pe parcursul zilei,  au fost verificate locurile de agrement (parcuri, alei, terenuri de joacă, terenuri sportive).

   Totodată,  activitatea angajaţilor  a fost orientată şi la intensificarea măsurilor de combatere  a consumului de băuturi alcoolice în locuri publice și apariția în astfel de locuri în stare de ebrietate, iar cetăţenii au fost atenţionaţi asupra respectării măsurilor de siguranţă a bunurilor materiale.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.