La cea mai prestigioasă expoziție de artă din București

0
64

Recent, Școala de Arte Plastice din orașul Drochia a fost vizitată de Anastasia Gurschi, manager de proiecte în Artă din mun. Chișinău, care a fost primită cu multă ospitalitate de către gazdele școlii, Victor și Ludmila Tetco. Această instituție, care ocupă un loc de cinste în lista școlilor cu renume din republică, a câștigat de mai mult timp aprecierea experților în domeniul Artelor Plastice, pentru lucrările inedite ale discipolilor, instruiți și ghidați cu multă dedicație și profesionalism de talentata profesoară, Ludmila Tetco, plasându-se pe locuri de frunte în cadrul multor concursuri republicane și internaționale.

 • Asociația pentru Artă și Cultură ”Arbor” din București și Institutul de Artă și Cultură ”Arbor” din Chișinău, pregătește o expoziție de Artă cu lucrări ale copiilor din școlile de Artă din republica Moldova, – a menționat d-na Anastasia Gurschi. – Școala din Drochia este una din instituțiile, care a fost selectată, pentru a participa la expoziția, organizată în Galeria de Artă a Asociației ”Arbor” din București, la sfârșitul lunii iunie, curent.
  În procesul de selectare a lucrărilor au fost alese cele mai originale și interesante lucrări de pictură, dar și compoziții decorative, executate de discipolii Școlii de Arte Plastice, care vor reprezenta raionul Drochia, R.Moldova, în cadrul acestei expoziții, considerată drept una de prestigiu în domeniul Artelor și compoziției decorative.
 • În pofida situației, create de pandemie, expoziția se va desfășura, – a afirmat d-na Gurschi, – lucrările fiind expuse, chiar dacă accesul în Galeria de Artă va fi limitat din cauza restricțiilor. Ulterior va urma să fie apreciate de un juriu competent, de către experți în domeniul artei, picturii și artelor decorative, fiind nominalizați cei mai talentați participanți din toată republica. Lucrările vor fi expuse pe pereți, dar și pe pagina de FB, pentru promovarea tinerilor talentați. Scopul nostru este de a motiva tinerii să aleagă acest frumos domeniu, să-i încurajăm de a se afirma, ca să aibă încredere în talentul lor.
 • Temele prezentate în lucrările elevilor sunt foarte diverse, – a completat d-na Ludmila Tetco, profesoara Școlii de Arte Plastice, – motive de toamnă, motiv cosmic, autoportret, compoziții decorative, etc. Avem discipoli foarte talentați, care au impresionat întotdeauna prin originalitate și modul de abordare, păstrând fiecare un stil aparte și o viziune de a exprima ceea ce simt, prin gustul rafinat și deosebit de a utiliza și combina gama de culori, creând o armonie perfectă între concept, forme și culoare.
  În cadrul vernisajului din România, vor fi expuse lucrările celor mai talentați discipoli ai Școlii de Arte Plastice din or. Drochia, dar și alte raioane din țară. La etapa de preselecție, au fost alese 8 lucrări ale elevilor, cu vârsta între 8-12 ani: Gartopan Anghelina, Tetco Csenia, Drab Victoria, Leah Alina, Șoimu Andreea, Lupascu Cristina, Furtună Vlad și Bârlad Dana, care vor fi supuse unui test repetat – etapei a doua a selecției, în colaborare cu experți din R.Moldova și România. Ei vor decide care din ele merită să fie prezentate la cea mai prestigioasă expoziție de Artă din București.
  Să le dorim mult succes, tinerilor pictori drochieni!
  Ala Bugai
PUBLICITATE