Șomerii din Soroca, care beneficiază de ajutor social, lucrează în folosul comunității

0
2612

Șomerii soroceni, care beneficiază de ajutor social, sunt îndemnați să lucreze în folosul comunității la solicitarea primăriei. În ultima săptămână la lucrările de salubrizare și amenajare a municipiului au participat mai mulți cetățeni de etnie romă, care beneficiază de acest ajutor, unii din localnici glumind chiar, că ultima oară au văzut romii muncind, pe timpul lui Andropov…

Potrivit primarului municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, solicitați de primărie beneficiarii, nu se eschivează de la lucru.

  • Beneficiarii de ajutor social trebuie să îndeplineacă ore de muncă în folosul comunității. Noi primim lista centralizat, cu orele care trebuie să le îndeplinească fiecare persoană, sunt persoane care au 16, 20 sau 40 ore, care trebuie să le întoarcă comunității. Până acum aceste ore nu au fost organizate, însă, în continuare pentru acele persoane care nu vor îndeplini orele, vom veni cu un demers, și persoana respectivă va fi lipsită de acest ajutor social. În ultima săptămână sau organizat în special romii și execută mai multe lucrări pe străzile din municipiu. De aceste ore sunt scutite doar persoanele care dețin un certificat medical, în acest sens, în rest nu cred că e o problemă pentru o persoană aptă de muncă să lucreze 3-5 zile într-o lună. Mai mult, astfel contribuind la aceste lucrări, persoanele vor fi mai responsabile și vor păstra ceea ce fac, vor păstra curețenia în oraș și sperăm îi vor îndemna și pe alții, – a menționat primarul municipiului Lilia Pilipețchi.

Persoanele care au început să muncească, susțin că își îndeplinesc munca, deși nu este chiar ușor.

  • Venim dimineața și îndeplinim ce avem de făcut. Prima zi am măturat, după asta am vopsit o stație de așteptare, nu e ușor, dar dacă trebuie lucrăm, așa mai ieșim din casă, – a spus una din muncitoare.
  • Lucrez a patra zi, venim cu toții să muncim să facem orașul nostru mai frumos, primim indicații și muncim, – a menționat Vasile.

Șomerii execută lucrări care nu necesită calificare profesională, precum amenajarea zonelor verzi, lucrări de îngrijire a acestora, cosirea ierbii, participarea la acțiunile de protecție a mediului înconjurător, amenajarea si curățarea teritoriilor de menire socială, culturală și sportivă din municipiu, vopsirea stațiilor și salubrizarea străzilor, parcurilor și a terenurilor aferente instituțiilor publice din municipiu.

În total în municipiul Soroca sunt peste 170 de peroane care beneficiază de ajutor social.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.