Discuție vie pe timp de pandemie

0
82

Continuă activitatea în soluționarea problemelor sociale în cadrul proiectului „Formăm lideri pentru Comunitate”.
Echipați cu mască și mănuși, grupul de lideri locali din Tătărăuca Veche, asistați de doamnele Valentina Onică și Ala Taran de la AO „Casa Speranţelor” s-au întâlnit săptămâna trecută cu primara comunei, Ludmila Guțu. Ei au discutat despre procesul decizional din comună, asigurarea transparenței în activitatea autorităților locale și stadiul la care se află problemele abordate de către grup. În ceea ce ține de problema transportului public-redeschiderea rutei Soroca-Tătărăuca-Veche, doamna primară a informat că problema este deja pe agenda autorităților raionale și până la sfârșitul lunii iunie va fi luată decizia privind restabilirea acestei rute. În dependență de decizia Consiliului Raional, grupul va planifica următorii pași și va informa comunitatea cum s-a acționat.
Discuțiile au continuat în jurul problemei iluminării stradale din satul Tătătrăuca-Veche. Pare straniu. Iluminatul stradal a fost instalat în localitate în cadrul unui proiect implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, dar a fost detereorat în rezultatul schimbării pilonilor. Crupul a decis ca împreună cu primăria să facă o adresare la S.A. „Rețelele Electrice de Distribuție Nord” din Dondușeni și Bălți și să ceară reinstalarea iluminatului stradal. Vina nu e a satului, ci a celora care au schimbat pilonii și nu au dus lucrul până la capăt, nu au restabilit ceea ce a fost.
Tot în cadrul întâlnirii a fost reactualizat planul de activitate al grupului în legătură cu situația creată de pandemie și au fost planificați pașii următori privind amenajarea terenului de joacă pentru copii –problemă identificată de grup. Grupul a decis că vor fi procurate două elemente de joc, au selectat antreprenorul. La solicitarea grupului vine și primăria cu o contribuție financiară. Astfel la cele 18 mii de lei din cadrul proiectului, mai adaugă și autoritățile locale 16 mii lei spre bucuria copiilor și părinților.
Reamintim, proiectul este finanțat de Fundația Est Europeană din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.
Nina Neculce

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.