Elveția și Austria susțin eforturile R. Moldova de protecție a mediului și îmbunătățire a sănătății populației

0
45

Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare împreună cu Agenția pentru Dezvoltare a Austriei susțin eforturile Republicii Moldova de protecție a mediului și îmbunătățire a sănătății populației prin proiecte comune în sectorul alimentării au apă și sanitație.

O istorie de succes în acest sens este proiectul „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație în Republica Moldova”, inițiat în anul 2016 cu scopul de a contribui la protecția mediului și  de a îmbunătăți starea de sănătate a populației din țara noastră.

Astfel, în 10 localități din țară au fost instalate 26 de pompe submersibile și 2 stații de ridicare a presiunii, pentru a spori cu circa 30% eficiența energetică a procesului de alimentare cu apă a populației și a contribui la stabilirea unui preț rezonabil pentru consumatorul final.

Totodată, în raioanele Ocnița (s. Calarașeuca și s. Ocnița), r-l Dondușeni (s. Elizavetovca), r-l Soroca (s. Egoreni), r-l Florești (s.Sevirova), Sîngerei, Rîșcani, Șoldănești, Telenești, Orhei, Strășeni, Ialoveni, Călărași, Criuleni, Ștefan-Vodă, Anenii Noi, precum și în  mun. Chișinău a fost inițiată instalarea a 63 de senzori automați de monitorizare a apelor subterane, cu scopul de a spori eficiența monitorizării apelor subterane pe teritoriul Republicii Moldova prin livrarea datelor complexe. Datele vor completa rețeaua de monitoring existentă.

Sursa: telegraph.md

PUBLICITATE