Onoarea este răsplata virtuții

0
294

Diploma Primarului Municipiului Soroca a fost decernată la data de 5 iunie 2020 voluntarilor soroceni, pentru implicare prodigioasă în activități de voluntariat în perioada pandemiei COVID-19.

Donos Andrian

Railean Artiom

Graur Alexandru

Ungureanu Dumitru

Vatamaniuc Andrei

Grosu Oleg

Cemaga Dumitru

Mîțu Iurie

Ceban Dionisie

Rusu Lilian

Bazic Inga

Panas Carolina

Marginean Ludmila

Ceban Elena

Crețu Cristi

Cetulean Andrian

Berzoi Nicolae

Nitrean Oleg

Grek Denis

Fotescu Marin

          Perioada de carantină în Soroca a durat de la 1 aprilie până la 8 mai, dar munca voluntarilor continuă și în ziua de azi. Sute de persoane au fost ajutate în timpul pandemiei de către oameni cu înalt simț civic – voluntarii. Bucuria de a vedea cetățeni fericiți, bătrâni sătui și copii veseli sunt recompensele principale așteptate de cei ce dăruiesc timp și efort din suflet. Iar aprecierile venite din partea autorităților locale le primesc ca gesturi binevenite și plăcute. ”Perioada de carantină a fost destul de încărcată și interesantă, povestește Andrian Cetulean. Sunt salvator de profesie și am socotit că este o datorie să fac voluntariat. Aprecierea din partea primăriei m-a surprins plăcut.”

Solidaritatea este cuvântul principal care i-au condus pe voluntari spre îndeplinirea scopului. Ludmila Marginean spune că s-a implicat în activitățile de voluntariat pentru că și-a dat seama că orașul putea fi nepregătit pentru o astfel de situație neprevăzută: ”M-am bucurat mult să văd cât de solidari sunt sorocenii. Oamenii s-au unit indiferent de partide, religie, etnie. Atunci când telefonam împreună cu Carolina, cu scopul de a trimite ajutoare, am înțeles că lumea are nevoie și de o încurajare, un suport moral, am făcut ceea ce ne-a stat în puteri ca să ajutăm oamenii aflați în nevoie”.

Întrebați dacă ar fi gata, în caz de necesitate, să repete această experiență, voluntarii au zis ”Mai bine să nu fie pandemie, dar dacă va trebui, vom reacționa la fel”.

Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE