Alexandru Tetelea ridică trofeul pentru sat

0
391

Concursul „Elevul Anului”, organizat de Direcția Învățământ Soroca, a ajuns în acest an la cea de-a X-a ediție aniversară. Este prima dată când un elev din mediul rural câștigă Marele Premiu – titlul „Elevul Anului”, la Soroca! Acesta este Alexandru Tetelea, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Visoca, un tânăr care a excelat în timpul studiilor, a participat la olimpiadele școlare, raionale, republicane, s-a implicat activ în viaţa şcolii şi a comunității.

Tânărul Alexandru, la fel ca mulți oameni ce s-au afirmat în societate, demonstrează că satul este în continuare leagănul veșniciei și de aici, din glia ce miroase a flori și grâne, poți atinge orizonturile dorite, dacă dedici timp și pasiune activităților de autodezvoltare. A. Tetelea s-a născut și locuiește în satul Bădiceni, într-o familie de profesori. După finisarea gimnaziului din localitatea natală, în anul 2018, și-a continuat studiile la liceul din Visoca. Printre ocupațiile preferate sunt lectura, sportul și activitățile comunitare din cadrul unui proiect de colaborare cu organizația ,,Terre des Hommes Moldova”. Anul trecut, împreună cu colegii săi, a înființat clubul „ALEG” al liceului, unde a fost ales ca președinte. Astfel în decurs de câteva luni, au întreprins numeroase activități la care au fost invitate și consiliile de elevi ale școlilor învecinate, cu scopul de a preveni violența printre tineri și alte subiecte actuale.

Colegii din clubul „ALEG”, de rând cu familia au fost primii care s-au bucurat de succesul lui Alexandru: „Noi, membrii clubului „ALEG”, ne bucurăm pentru Sandu, un coleg extraordinar, cu propriul său stil de învățare şi un mod deosebit de a interacționa cu persoanele care-l înconjoară, combină perfect studiile cu activitățile extrașcolare şi este un adevărat exemplu pentru colegii de şcoală”. Dar și din partea profesorilor: „Ne mândrim foarte mult cu tine, Alexandru! La braț cu norocul, să urci mereu pe cele mai înalte trepte ale vieții, să fii protejat de cei dragi, să fii înconjurat de prieteni adevărați, iar visele să-ți devina realitate!”.

Cu pași siguri, Alexandru înaintează spre alte culmi: „Încerc să găsesc un echilibru între un corp sănătos și o gândire lucidă. În realizarea acestei simbioze mă ajută orele petrecute în fața unui roman politic de dis de dimineață și un antrenament solid la finele zilei. Progresul pe care îl urmăresc îmi aprinde și mai mult focul din ochi și mă motivează să mă afirm și peste hotarele republicii”. Succes, tinere!

Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE