Președintele țării, a efectuat o vizită de lucru la Drochia

0
92

 Președintele Republicii, domnul Igor Dodon, a întreprins o vizită de lucru în raionul Drochia.  Prima destinație a fost satul  Sofia, unde activează întreprinderea agricolă „Valea Sofiei”, o gospodărie multifuncțională, specializată pe cultivarea griâului, orzului, porumbului și de  floarea soarelui, pe o suprafață totală de trei mii de hectare, fiind planificată și cultivarea tutunului. Domnul președinte a apreciat înalt activitatea întreprinderii în aceste condiții deloc simple și a reiterat disponibilitatea conducerii țării de a susține agenții economici.

Vizita de lucru a continuat în orașul Drochia, unde președintețe țării a susținut o întrevedere cu președintele raionului, Alexei Vasilean. În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe chestiuni legate de situația social-economică, a infrasctructuirii locale, dar și cea epidemiologică din regiune.

Șeful statului a dat asigurări, că va fi acordat  sprijinul necesar în vederea soluționării problemelor existente în raion, menționând necesitatea implementării în continuare a proiectelor de infrastructură pentru a asigura dezvoltarea economică a raionului.

A fost vizitat spitalul raional  Drochia  ”N.Testemițanu”, care  o capacitate de 240 de paturi. Până în present s-au vindecat 17 persoane, infectate cu Covid-19, iar alte două sunt internate.

D-nul Igor Dodon a apreciat munca personalului medical, care dispune de mijloacele de protecție necesare, menționând, că situația epidemiologică în raionul Drochia este una din cele mai favorabile din Moldova.

Ulterior, a fost vizitată și fabrica de cașcaval, Î.M. „MET SA PRODUSE IMPEX” din  orașul Drochia.  Președintele republicii a apreciat activitatea combinatului de produse lactate, produsele căruia sunt cele mai solicitate, întreprinderea desfășurând activitatea din anul 2004.

Cel de-al doilea agent economic, Compania ”Sudzucker Moldova” este una dintre cele mai mari fabrici de zahăr din Moldova, care a fost construită în anul 1957, cu o capacitate de procesare până la trei mii tone de sfeclă de zahăr pe zi.

Șeful Statului a apreciat înalt implementarea  noilor tehnologii și utilizarea echipamentelor moderne, ceea ce contribuie  la reducerea consumului de energie electrică și eficientizarea procesului de producere.

De asemenea, a fost vizitată și Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, fiind întâmpinat de Protoereul Catedralei, Pavel Vuluță. Un moment semnificativ și emoționant a fost vizita  Președintelui republicii la veteranul celui de-al Doilea Război Mondial, Dmitrii Corolenco, care în acest an a împlinit onorabila vârstă de 93 de ani, fiind felicitat cu  prilejul aniversării a 75-a de la Victoria  asupra fascismului și  decorat cu  cea mia înaltă distincție – Ordinul Republicii.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.