Bianca Recean la concursul internaţional online „Victoria e una pentru toţi”

0
676

Mereu pasionată de muzică, purtată pe aripi de vise și dorința de a explora arta miraculoasă a cântecului, Bianca Recean, eleva gimnaziului din s.Mîndîc, la doar 15 ani, a reușit să cucerească inimile multor spectatori, cu vocea irepetabilă. Înzestrată cu acest har dumnezeiesc încă de mic copil, a participat la mai multe activități extrașcolare în localitatea de baștină, dar visul de a ajunge pe scenele mari și a deveni o cântăreață cu renume, creștea pe zi ce trece. Fiind o fire ambițioasă, nu a renunțat niciodată la acest vis, muncind cu dedicație, exersând zilnic în perfecționarea abilităților și măiestriei vocale.

Astfel, primul debut, a fost în cadrul Festivalului – concurs Național al cântecului francofon ”Chantons, amis!”, la care a câștigat locul III. Nu rata nici o ocazie de a participa și în cadrul multor evenimente culturale, organizate la Casa de cultură din s.Mîndîc, de către Chilari Nina și Mihail, care au reușit să altoiască în sufletul Biancăi și dragostea față de cântecul popular.
Bucurându-se și de susținerea mentorilor săi, a decis, să-și încerce norocul și la Concursul Republican ”Și tu poți fi o stea”, plasându-se pe locul II. Succesul, la care a visat, nu s-a lăsat multașteptat, căci în cadrul Concursului Internațional ”Micul Prinț” a fost apreciată cu locul I.
Acum, mai mult ca niciodată, își dorea să exploreze cu adevărat această artă miraculoasă a artei vocale, pentru a se simți cu adevărat împlinită. Astfel, în anul 2019-2020, Bianca Recean devine eleva școlii de muzică pentru copii din or. Drochia, la clasa de pian, profesoară fiind Zoia Petrova, care va contribui esențial la creșterea profesională a discipolei sale și cizelarea măiestriei interpretative.
În toamna anului trecut, în raionul Drochia a fost organizat concursul ”Două inimi gemene”, în memoriam Doina și Ion Aldea Teodorovici, la care Bianca a fost apreciată cu locul I, după care, la îndemnul profesoarei de pian Zoia Petrova, a participat și la Concursul Internațional ”Cântă Inima”, din Anenii-Noi,cucerind din nou juriul și ieșind învingătoare.

  • Sunt foarte recunoscătoare mentorilor mei din satul de baștină, Nina și Mihail Chilari, care mi-au altoit dragostea față de cântec,- susține Bianca Recean, – d-lui Veaceslav Mazur, care m-a ajutat foarte mult în pregătirea aranjamentului muzical și, nu în ultimul rând, profesoarei mele de pian, d-nei Zoia Petrova, care-mi oferă zi de zi cunoștințe utile, pentru creșterea nivelului profesional.
    Provocarea de a participa la Concursul internațional ”Victoria e una pentru toți”, consacrat victoriei asupra fascismului, a fost din partea profesoarei de pian, care a avut încredere în talentul și măiestria interpretativă a discipolei sale. În sufletul Biancăi demult încolțise dorința de a face un clip muzical și acest vis, acum devenise o ideie fixă, de la care nu ar fi putut renunța niciodată. A fost un bun prilej de a alege doar piesa potrivită pentru concurs și de a regiza clipul muzical. În alegerea și realizarea piesei a fost susținută și ajutată de profesoara ei Zoia Petrova, dar și de Mihai Chilari din satul de baștină. Fiind și o fire creativă, a ales locul, unde avea să fie realizată filmarea și s-a apucat de lucru. A fost o încăpere scundă, unde era numai un scaun și un geam. Pentru a reduce din luminozitate, clipul a fost filmat pe timp de noapte și doar la lumina unei lămpi, pentru a conferi un șarm aparte. Bianca a făcut filmarea de una singură, folosind pervazul geamului, ca suport pentru telefon. După multe ore de montare a filmulețului, în sfârșit, reușise să obțină produsul final așa, precum și l-a dorit.
    În cadrul concursului internațional ”Victoria e una pentru toți”,Bianca Recean a fost înregistrată cu nr.115, postând clipul pe rețele de socializare, pentru a putea câștiga cât mai multe aprecieri și comentarii. Concursul se va desfășura online, iar rezultatele concursului vor fi anunțate pe 15-16 mai, curent.
    Rămâne doar să-i dorim tinerei și promițătoarei interprete,Bianca Recean, mult succes!

Ala Bugai

PUBLICITATE